Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΝΑ ΣΗΚΩΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ Β.Κ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Σαββίδης Παναγιώτης 

Προφανώς ο ταραγμένος κόσμος του καπιταλισμού με πολέμους, εχθροπραξίες, κοινωνικές ανισότητες, προσφυγιά, μετανάστευση, φτώχεια, δυστυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια για τους... 

πολλούς είναι το πρότυπο σας, αλλά σίγουρα αυτό δεν θα αποτελέσει το μέλλον της ανθρωπότητας, του κόσμου.
Λυπάμαι πολύ, που ένας ακαδημαϊκός και μάλιστα Διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής όπως αυτοαποκαλείστε και δεν έχω λόγο να μην σας πιστεύω. Εκφράζεται με αυτόν τον φθηνό τρόπο, για να υποστηρίξει την άποψη του, την αντίληψη του, για την ζωή, για τον κόσμο. Μια συμβουλή άμα θέλετε ( που μάλλον δεν θελετε). Μην αφήνετε την εμπάθεια, ακόμα και σε μια άλλη άποψη πολιτική, ιδεολογική να είναι οδηγός σας. Διαφορετικά καταλήγετε σε άθλια προπαγάνδα και μάλιστα ξεπερασμένη, με συκοφαντίες και σπιλώσεις, όπως κάνατε σε κείμενο σας, για να μου απαντήσετε, σε κείμενο μου κριτικής πάνω σε άρθρο σας.
Για την ιστορία Ο Μαδούρος ποτέ δεν ήταν σύντροφος μου. Και αυτό είναι ένα από τα ψέματα σας, για να μου απαντήσετε δήθεν σε κείμενο μου. Γιατί σοσιαλισμός με κρατικοποίηση 2- 3 τομέων και με τα μέσα παράγωγης στους καπιταλιστές και μικροιδιοκτησία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ας διακηρύσσει ο καθένας ότι θέλει. Και ούτε σοσιαλισμός πραγματοποιείται με δημοψηφίσματα όπως έκανε η Βενεζουέλα του Τσάβες. Για να εξηγούμαστε κύριε Β.Κ. και να μην ψεύδεστε για το ποιοι είναι σύντροφοι μου.
Λέτε ανακρίβειες σε κείμενο σας, για να υποστηρίξετε την Ε.Ε., την οικονομική της βάση και όλο της το εποικοδόμημα. Γιατί δεν αποσπάται η οικονομία από την πολιτική, που κάνετε εντέχνως για να υπερασπιστείτε τον καπιταλισμό.
Αφαιρείται το ταξικό πρόσημο από το πεδίο της οικονομίας, για να δημιουργήσετε αναληθείς συνειρμούς σκέψεις στον κόσμο. Ότι αυτή η οικονομία είναι δεδομένη και θα είναι αιώνια, χωρίς να εξηγείται, ποια οικονομία, για ποιον και για ποιο σκοπό.
Βολική μεθοδολογία που χρησιμοποιούν όλοι οι αστοί οικονομολόγοι που υπερασπίζονται μετά βδελυγμίας και φανατισμό, την καπιταλιστική οργάνωση οικονομίας.
Όχι κύριε Β.Κ. η Ε.Ε., η παλιά ΕΟΚ, δεν έγινε για να καταργήσει δασμούς και περιορισμούς στο εμπόριο. Αυτό αποτελεί μια αντικειμενική εξέλιξη της καπιταλιστικής οικονομίας, με βάση της νομοτέλειες της. Στα πλαίσια της υπερπαραγωγής προϊόντων και συσσώρευσης κεφαλαίων, για να βοηθηθεί η διευρυμένη αναπαραγωγή κεφαλαίων, που είναι νόμος στον καπιταλισμό.
Για αυτό η συνθήκη του Μάαστριχτ με την διακήρυξη των 4 << ελευθεριών >>, εμπυρευμάτων, υπηρεσιών, εργατικού δυναμικού και κεφαλαίου. Διεύρυνε το πεδίο εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο, για να αναπαραχθούν τα κέρδη των καπιταλιστών και αντικειμενικά προωθείται η τάση, της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίου και παράγωγης σε λίγα χέρια, λόγου του ανταγωνισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τον λαό γενικότερα, με την γιγάντωση των μονοπωλίων.
Και εδώ μπορούν να βγουν συμπεράσματα από τον κόσμο για το σήμερα και την οικονομική κρίση. Για το ποιος ευθύνεται και σε ποιανού της πλάτες θέλουν να την φορτώσουν. Εσείς κύριε Β.Κ., πήρατε θέση σε προηγούμενο κείμενο σας. Να επωμιστεί της συνέπειες της οικονομικής κράσης ο λαός μέσα από τα << μνημόνια >> που τα χαρακτηρίζεται φάρμακο, καλή συνταγή.
Η Ε.Ε είναι μια διακρατική ένωση – συμφωνία, καπιταλιστικών χωρών, που στόχο έχει να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, από άλλες καπιταλιστικές συμμαχίες, συνασπισμό καπιταλιστικών χωρών.
Για αυτό η πρώτη πράξη που σηματοδότησε της διεργασίες για την συγκρότηση της Ε.Ε., ήταν η οικονομική, εμπορική, συμφωνία Άνθρακα, μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, που δημιουργούσε ένα μεγάλο μονοπώλιο στην Ευρώπη, στα πλαίσια του οικονομικού ανταγωνισμού κυρίως με της ΗΠΑ.
Αυτό τον στρατηγικό στόχο και σκοπό υπηρετεί η Ε.Ε. Να διευρύνει, να μεγιστοποιεί τα κέρδη του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Για αυτό και αξιώνουν συνεχώς, μετρά υποχώρησης, των εργασιακών, κοινωνικών , μισθολογικών, λαϊκών, δικαιωμάτων, για να υπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.
Πάντως κύριε Β.Κ., διδάκτορα χρηματοοικονομικής, θιασώτη της << ελεύθερης >> οικονομίας, ανεβείτε στην Ακρόπολη όπως λέτε στο κείμενο σας. Μπορείτε πολλά πράματα να κάνετε εκεί, με όρους ιεροτελεστίας όπως λέτε.
Στα άλλα φαιδρά σας επιχειρήματα που λέτε και άθλια προπαγανδίζεται, θα πω αυτό. Μάλλον δεν ζείτε στην Ελλάδα η ίσως σε κάποια γυάλα.
Λέτε ότι ταξιδέψατε πολύ στην Δυτική Ευρώπη και δεν είδατε ουρές να περιμένει ο κόσμος, να αγοράσει, να φάει. Είναι προκλητικό αυτό που λέτε, την ώρα που χιλιάδες συμπολίτες μας, θύματα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που πριν δούλευαν , είχαν καταστήματα , μια κάποια σχετική οργανωμένη ζωή. Κατά χιλιάδας να βρίσκονται στις ουρές των συσσιτίων, για να θρεφτούν, για να μην πεθάνουν στην πείνα. Με όλα τα στατιστικά να δείχνουν αυξητική τάση και αυτό να μεγαλώνει σε όλη την Ε.Ε. και μην αναφερθώ για άλλες ηπείρους, π.χ. ΗΠΑ, που σίγουρα θα έχετε πρότυπο κύριε Β.Κ. Και μην πω για της ουρές των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και αλλού, μια και σας αρέσει να μιλάτε με όρους << ουρών>>.
Και επειδή μιλήσατε για δικαιώματα και ελευθερίες. Δικαίωμα και ελευθερία είναι όλος ο κόσμος να έχει δουλειά με δικαιώματα καταρχάς, στέγη, τροφή, να έχει μόρφωση, να έχει δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και υψηλές παροχές σε αυτούς που την χρειάζονται, να υπάρχει ελεύθερος χρόνος και να αξιοποιείται για την πνευματική ανάταση του κόσμου, μέσα από πολιτιστικές δημιουργίες, να υπάρχει αθλητισμός για όλους κ.α.
Η παραπάνω κοινωνικές ανάγκες είχαν εξασφαλιστεί και με το παραπάνω στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και κυρίως στην πρώην ΕΣΣΔ. Και όσα ψέματα και να πείτε, αυτό δεν το αμφισβητούν ακόμα και άνθρωποι που δεν υπερθεματίζουν το σοσιαλιστικό σύστημα.
Και φυσικά υπήρχαν αδυναμίες στο σύστημα, έγιναν και λάθη και παρεκκλίσεις. Αυτό δεν ακυρώνει στο ελάχιστο την μεγάλη συνεισφορά των πρώην σοσιαλιστικών χωρών και κυρίως της πρώην ΕΣΣΔ, σε εργασιακά, λαϊκά, κοινωνικά δικαιώματα, για τους λαούς όλου του κόσμου. Που εμπνευστήκαν εκατομμύρια λαοί, από της πρωτόγνωρες κατακτήσεις των λαών, στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και πάλεψαν, να διεκδικήσουν, να κατακτήσουν δικαιώματα . Χιλιάδες παραδείγματα από τον Ελληνικό λαό, που πάλεψε και αγωνίστηκε και οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν ακόμα, για την καλυτερέψει της ζωής του λαού, σε συνθήκες καπιταλισμού.
Η ταξική πάλη δεν είναι δόγμα κύριε Β.Κ. και αυτό θα πρέπει να το ξέρετε η κάνετε ότι δεν το ξέρετε. Οποιοδήποτε πισωγύρισμα και κοινωνική οπισθοδρόμηση, δεν αναστέλλει την ταξική πάλη ως προάγγελο της νέας κοινωνίας. Όσα εμπόδια να βάζετε κάποιοι, για να αποκρύψετε αλήθειες και να υπερασπίζεστε ως αιώνιο και μοναδικό ,την καπιταλιστική βαρβαρότητα όπως κάνετε εσείς Β.Κ. διδάκτορα χρηματοοικονομικής.

Σαββίδης Παναγιώτης