Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Μάφινς με ζαμπόν και τυρί - Αλμυρά κεκάκια με πλούσια γεύση


Υλικά για 4-6 άτομα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 150 γραμμάρια γάλα
  • 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ρεγκάτο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζαμπόν, μπέικον ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το τυρί κρέμα.
  3. Βάζουμε το λάδι, και προσθέτουμε τα τυριά και το αλεύρι με το μπέικιν, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Μοιράζουμε σε ελαφρά λαδωμένες θήκες για μάφιν ή κεκάκια.
  5. Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 20 έως 25 λεπτά.