Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τηγανίτες με σως βύσσινο


Υλικά για 4-6 άτομα

Για τις τηγανίτες
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λειωμένο

Για την σως βύσσινο
  • 1 βάζο κομπόστα βύσσινο
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας κορν φράουρ
  • Για την κομπόστα βύσσινο
  • ½ κιλό βύσσινα καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι γλυκάνισου
Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες
  1. Σε ένα τρυπητό κόσκινο ρίχνουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν λεπτή σκόνη, στη μέση ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το γάλα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε για 5 λεπτά το μείγμα να ξεκουραστεί και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγες σταγόνες από λάδι.
  2. Με μια κούπα βάζουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 3 λεπτά σε μέτρια εστία μέχρι να βγουν φουσκάλες στη μέση της τηγανίτας, τότε γυρνάμε από την ανάποδη και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια εστία.

Για τη σως βύσσινο
  1. Σε ένα κόσκινο στραγγίζουμε τα βύσσινα, βάζουμε το χυμό τους και το κορν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  2. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε.

Για την κομπόστα βύσσινο
  1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γλυκάνισο. Προσθέτουμε τα βύσσινα και τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά μαζί με το μείγμα την ζάχαρης.
  2. Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσει η κομπόστα.
  3. Αδειάζουμε σε μπολ, τα βάζουμε στο ψυγείο 2-ώρες και σερβίρουμε.