Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Θύμα της κακοκαιρίας ο 59χρονος κτηνοτρόφος


Νεκρός εντοπίστηκε τελικά χθες ο 59χρονος κτηνοτρόφος, από το Νεοχωράκι, η τύχη του οποίου αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν στην περιοχή του Αλμυρού μαινόταν σφοδρή κακοκαιρία.

Υπενθυμίζεται πως... 

ο 59χρονος κτηνοτρόφος το Σάββατο το πρωί μετέβη στη μονάδα που έχει σε περιοχή έξω από το Νεοχωράκι Αλμυρού για να ταΐσει τα ζώα του και να κάνει διάφορες αγροτικές εργασίες. Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες και η βροχή μετατράπηκε σε έντονη καταιγίδα, μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Συγγενείς του ανησύχησαν και το βράδυ αφού δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι του ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Την πρώτη μέρα των ερευνών εντοπίστηκε το όχημα του κτηνοτρόφου στη θέση "Γαβράκι" σφηνωμένο ανάμεσα σε βράχια. Την τρίτη ημέρα των ερευνών, οι έρευνες επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου σφηνωμένο στα βράχια.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος, εντοπίστηκε πνιγμένος στις 10.45 χθες το πρωί στον χείμαρρο Ξεριά και σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το σημείο που είχε το μαντρί με τα ζώα του, καθώς το νερό τον παρέσυρε μετά το Νεοχωράκι, περίπου 6 χλμ. πριν τον Αλμυρό! Η σορός του άτυχου 59χρονου κτηνοτρόφου εντοπίστηκε, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, από ομάδα πυροσβεστών και ΕΜΑΚ, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εντοπίστηκε μέσα σε φερτές ύλες του κατέβαζε ο χείμαρρος, του οποίου η στάθμη είναι ακόμη σε υψηλό επίπεδο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Σαββάτου.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν τη σορό του άτυχου 59χρονου από τον χείμαρρο, που έφερε πολλαπλά χτυπήματα από τη διαδρομή του στο νερό, με πέτρες, κομμάτια δένδρων και λάσπης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού αρχικά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Βόλου.

taxydromos