Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Έτσι ήταν πραγματικά η Μέριλιν Μονρόε



Το παρασκήνιο πίσω από τη λάμψη της Μέριλιν Μονρόε. Έτσι ήταν πραγματικά η γυναίκα-μύθος της μεγάλης οθόνης.

Η Μέριλιν Μονρόε στην πραγματική της ζωή δεν είχε καμία σχέση με... 

το φωτογενές πλάσμα της μεγάλης οθόνης που χαμογελούσε πάντα και κοιτούσε την κάμερα πότε γεμάτη αθωότητα και πότε προκλητικά αναστατώνοντας τον ανδρικό πληθυσμό.

Αυτό υποστήριζαν όλοι όσοι είχαν συνεργαστεί μαζί της, αλλά και άτομα από το στενό της περιβάλλον -ναι, η θρυλική ξανθιά πολεμούσε μέχρι το τέλος της σύντομης ζωής της με το σκοτάδι και τους δαίμονές της.

Μόλις τώρα δημοπρατήθηκε η πιο αληθινή φωτογραφία της -τραβήχτηκε από τον Ρίτσαρντ Άβεντον- από τον οίκο Sotheby's και ο κάτοχός της έδωσε 59.200 ευρώ για να την αποκτήσει -ο οίκος εκτιμούσε ότι θα πιάσει τα μισά, περίπου 38.000 ευρώ.
Αυτή είναι η πιο αληθινή φωτογραφία της Μέριλιν Μονρόε

«Για ώρες τραγουδούσε, χόρευε και φλέρταρε. Και κάποια στιγμή ήρθε η πτώση. Και όταν η νύχτα είχε τελειώσει, το λευκό κρασί στερέψει και οι πάντες είχαν φύγει, κάθισε σε μια γωνιά σα παιδί. Την είδα να κάθεται ήσυχα, με πρόσωπο ανέκφραστο και πήγα προς το μέρος της. Δεν θα τη φωτογράφιζα χωρίς την άδειά της, είδα, όμως, ότι δεν έλεγε “όχι” καθώς πλησίαζα με την κάμερα…». Έτσι έχει περιγράψει ο φωτογράφος το πορτρέτο αυτό το οποίο τραβήχτηκε το 1957.




womantoc