Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΩΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΙΣ ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑΣ


ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ:
1) Το σύνολο των γνωρισμάτων και των ιδιοτήτων που θεωρείται ότι χαρακτηρίζουν την γυναικεία φύση, το γυναικείο χαρακτήρα (η τρυφερότητα, η γλυκύτητα, η κομψότητα κ.α.)
2) Ο ερωτισμός που εκπέμπει το πρόσωπο του γυναικείου φύλου, το σύνολο των στοιχείων που απαρτίζουν την ικανότητα της γυναίκας να προκαλεί ερωτική έλξη.
Αυτός είναι ο... 
 
 
 
  

ορισμός της θηλυκότητας σύμφωνα με το λεξικό του ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ.
Τις περασμένες δεκαετίες ο φεμινισμός και η προσπάθεια μας εξισωθούμε το άλλο φύλλο την έβαλε λίγο στην άκρη γιατί πόση γλυκύτητα χωράει ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον και στην προσπάθεια σου να καταξιωθείς σε χώρους όπου κυριαρχούν τα αρσενικά.
Και μετά ήρθε η κρίση και μας έμαθε με σκληρούς τρόπους ότι η καριέρα δεν είναι το παν. Εμφανίστηκε λοιπόν ένα νέο είδος γυναίκας που είτε εργάζεται είτε όχι αγκαλιάζει πιο πολύ τη θηλυκή πλευρά της.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια ερεύνα που έγινε πρόσφατα από γνωστή εταιρεία καλλυντικών προϊόντων και τη συμμετοχή 720 Ελληνίδων ηλικίας από 25-54 ετών έδειξε ότι το 78% των Ελληνίδων περιγράφουν τον εαυτό τους ως αρκετά η πολύ θηλυκό.
Και τι εννοούμε λέγοντας θηλυκή;
Η ίδια η ερεύνα δίνει την απάντηση:
να είναι σαγηνευτική (87%)
να έχει χαρισματική προσωπικότητα (87%)
χαριτωμένη προσωπικότητα (85%)
ευφυΐα (82%) και τέλος,
όμορφο πρόσωπο (77%).
Όπως προκύπτει λοιπόν από τα αποτελέσματα η θηλυκότητα είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων και όχι μόνο ένας συνδυασμός ομορφιάς και στυλ.
Η επιρροή από τα χρώματα της Μεσογείου είναι προφανές στη συγκεκριμένη τάση του ανοιξιάτικου μακιγιάζ.
Κάντε LIKE στην σελίδα μας στο Facebook (athanasia@kiritsi) για να μαθαίνετε τα νέα.