Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Βούλγαροι προσποιούνταν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν πολίτες για τροχαία


Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Αμπελοκήπων και Ευόσμου, έπειτα από σχετική κλήση της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός μέλους εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται σε υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Πρόκειται για... 

 
 
 
20χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου, καθώς και συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης» και της «Απάτης».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, συνεργός του συλληφθέντα, προσποιούμενος τον αστυνομικό, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση στην οικία 50χρονου, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, συγγενικό του πρόσωπο, είναι υπαίτιο θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Στη συνέχεια απαίτησε την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες, παράνομες ενέργειες, που θα ωφελούσαν το συγγενή του.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή του Κορδελιού, ο 20χρονος, ο οποίος μετέβη προκειμένου να παραλάβει χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης.