Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

 
Το τριπλό μυστήριο τελέστηκε στο εξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Θεοτόκο, με νονούς την Χαρά Νικοπούλου, τον σύζυγο της Γιάννη Φριτζαλά και τον πρόεδρο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλονίκης Ιωάννη Σιδηρόπουλο 
 
Την ορθόδοξη χριστιανική πίστη βιωματικά γνώρισαν οι γονείς τριών παιδιών στη Ροδόπη και αποφάσισαν να βαφτίσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για Έλληνες πολίτες, βαφτισμένους χριστιανούς ορθόδοξους, που... 

 
 
 
 
ποτέ όμως δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με τα θεία. Έτσι φρόντισαν απλώς να ονοματοδοτήσουν τα παιδιά τους και να μην τα βαπτίσουν σε μία ορθόδοξη εκκλησία.

Η στάση τους αυτή άλλαξε, όπως και η απόφαση για το μυστήριο της βάφτισης. Έτσι μόλις την περασμένη Πέμπτη αποφάσισαν να βαφτίσουν τα παιδιά τους και επέλεξαν την ορεινή Ροδόπη, όπου άλλωστε διαμένουν, για να το πράξουν αυτό. Το μυστήριο τελέστηκε με πρωταγωνίστριες τρεις νεαρές δεσποινίδες ηλικίας 11, 7 και 3 ετών. «Για πρώτη φορά από το 1.300 μ.Χ στις 28 Ιουλίου έγιναν τρεις βαφτίσεις στον εξωκκλήσι του μειονοτικού χωριού της Οργάνης Ροδόπης από την Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη και την Λέσχη Εφέδρων ενόπλων δυνάμεων Θεσσαλονίκης», δήλωσε σχετικά η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, η οποία μαζί με τον σύζυγο της Γιάννη Φριτζαλά δημιούργησαν το πνευματικό κέντρο Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη και συνεχίζουν την ανέγερση του ιδρύματος «Ακρίτας» για τα παιδιά στην ορεινή Ροδόπη.

Με τη βοήθεια αρκετών εθελοντών γίνεται αυτή η προσπάθεια και η γνωριμία με τους γονείς των τριών κοριτσιών έγινε με αυτόν τον τρόπο. Οι γονείς είναι εθελοντές για τη δημιουργία του οικισμού «Ακρίτας» στο παροπλισμένο φυλάκιο της ορεινής Ροδόπης. «Οι γονείς των παιδιών είναι μόνιμοι εθελοντές του Ακρίτα, γι’ αυτό και θέλησαν να κάνουμε τη βάφτιση στην ορεινή Ροδόπη», είπε η κ. Νικοπούλου. Το τριπλό μυστήριο τελέστηκε στο εξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Θεοτόκο με νονούς την Χαρά Νικοπούλου, τον σύζυγο της Γιάννη Φριτζαλά και τον πρόεδρο της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Θεσσαλονίκης Ιωάννη Σιδηρόπουλο. Μετά το μυστήριο ακολούθησε γλέντι στο καφενείο του χωριού. Ήταν μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στην ζωή των τριών κοριτσιών, αφού η εμπειρία της βάφτισης είναι μοναδική.

xronos.gr