Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μια ιδιαίτερη βόλτα στη ρομαντική λιμνοθάλασσα της Βενετίας - Κανάλια, γέφυρες και γόνδολες σε μια εντυπωσιακή σύνθεση - Φωτογραφίες


Η ομορφιά του τοπίου, η αρχιτεκτονική και τα κανάλια της, εξηγούν για ποιο λόγο βρίσκεται στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η Βενετία είναι μια πόλη που σε ταξιδεύει στο χρόνο αλλά ολόκληρη η λιμνοθάλασσα είναι ένα αριστούργημα που αξίζει να επισκεφτείτε. Δεν είναι τυχαίο ότι ολόκληρη η πόλη είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μαζί με τη λιμνοθάλασσά της.

Αποτελώντας... 

 
 
 
το κέντρο μιας πανίσχυρης ναυτικής αυτοκρατορίας – πράγμα που είναι ορατό ακόμη και σήμερα – η λιμνοθάλασσα της Βενετίας αποτελείται ουσιαστικά από 118 νησάκια που συνδέονται μεταξύ τους με 400 περίπου γέφυρες και 150 κανάλια. Η λιμνοθάλασσα συνδέεται με την Αδριατική θάλασσα με τρεις διόδους: του Λίντο, του Μαλαμόκκο και της Κιότζια και το σημείο στο οποίο βρίσκεται έχει ως αποτέλεσμα τις γνωστές στα ιταλικά «acqua alta», δηλαδή τις πλημμυρίδες της. Υπάρχει μάλιστα και μια γειτονική λιμνοθάλασσα, η Γκράντο-Μαράνο η οποία συχνά αποκαλείται «η δίδυμη αδελφή της Λιμνοθάλασσας της Βενετίας».

Επισκεπτόμενος κανείς τη Βενετία και τα νησάκια θα δει ότι το κύριο μέσο μεταφοράς εκτός φυσικά από το περπάτημα, είναι οι βάρκες. Οι γονδολιέρηδες θα αναλάβουν να σας κάνουν μια ρομαντική βόλτα στα κανάλια και προσπαθήσετε να αφεθείτε στην μαγεία και την ομορφιά της λιμνοθάλασσας ξεχνώντας τους σίγουρα πολλούς επισκέπτες που θα κάνουν το ίδιο με εσάς.

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που θα προκαλέσουν το θαυμασμό σας στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι ένα από τα δείγματα της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής της πόλης. Ένας όρος που αποδίδεται στην πλατεία είναι το «Σαλόνι της Ευρώπης» και στο ανατολικό άκρο της δεσπόζει η μεγάλη εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Το νησάκι San Giorgio Maggiore έχει τον ομώνυμο εξαιρετικό ναό ενώ το Murano είναι το νησί με το παγκοσμίου φήμης γυαλί. Φυσικά θα δείτε από κοντά τη Γέφυρα των Στεναγμών που συνδέει το «Παλάτσο Ντουκάλε» με τις φυλακές της τότε Ενετίας.

Ένα ακόμη από τα νησάκια που είναι σκορπισμένα στη λιμνοθάλασσα είναι το Τορτσέλλο το οποίο φιλοξενεί δύο από τις παλαιότερες και πιο καλά διατηρημένες χριστιανικές βασιλικές, τη Μητρόπολη και τη Σάντα Φόσκα. Αξίζει βέβαια να δείτε από κοντά το Παλάτι του Δόγη, ένα από τα πιο σημαντικά κτήρια της Βενετίας που αποπνέει τη δύναμη της τότε πολιτείας.

Από όποιο σημείο και αν ξεκινήσετε την περιήγησή σας, στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας, θα ανακαλύπτετε συνεχώς κρυμμένα μυστικά που θα σας κάνουν να επιβεβαιώνετε όσα έχετε ακούσει για το ρομαντισμό αυτής της πόλης. Η εμπειρία ξεπερνά τις προσδοκίες και θα σας μείνει αξέχαστη...



newsbeast.gr