Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΛΕΦΕΔ - Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πιερίας: Εκπαιδεύσεις 2016 - ΒΙΝΤΕΟ

 
Η ΛΕΦΕΔ - Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της... 

φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας. Σκοπός της ΛΕΦΕΔ είναι η συνεισφορά στην Εθνική άμυνα μέσω της προετοιμασίας και διατήρησης σε αποδεκτό επίπεδο του εφεδρικού δυναμικού της χώρας, σε περίπτωση δε εμπόλεμης σύρραξης διαλύεται και τα μέλη της επιστρατεύονται μέσω της νομίμου διαδικασίας .
Στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων έχει ενεργό παρουσία σε όλη τη χώρα, οπουδήποτε κι αν απαιτηθεί, καθώς τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, συμμετοχή σε κατασβέσεις πυρκαγιών, πυρασφάλεια, σεισμoύς κτλ.. Επίσης η Λέσχη μετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αναδασώσεις, εθελοντική αιμοδοσία κτλ (Αριθμός Μητρώου Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 21/2007).
Τα γραφεία του παραρτήματος Πιερίας, βρίσκονται στην οδό 16ης Οκτωβρίου 2, 3ος όροφος (στοά μπουμ),είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα 20:00-22:00.
lefed_pierias@yahoo.gr
Στο παρακάτω βίντεο μπορεί να δείτε μερικά στιγμιότυπα από εκπαιδεύσεις του παραρτήματος Πιερίας που έγιναν μέσα στο έτος.