Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης να παραμείνει στο κυλικείο του παλιού νοσοκομείου!



Έκπληξη και λύπη προκαλεί η απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου της Κατερίνης, που ζητάει να φύγει άμεσα η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης από τον χώρο, που με τόσο κόπο, και χρήματα που διέθεσαν εθελοντές, τον διαμόρφωσαν έτσι που να είναι μέρος δημιουργίας και προσφοράς προς τον συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης (ΛΕΚ) έχει το στέκι της στο κυλικείο του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης. Το κυλικείο ήταν κατεστραμμένο, ο χώρος ήταν εγκαταλελειμμένος, και εξ αιτίας των συσσωρευμένων σκουπιδιών που υπήρχαν εκεί, ήταν εστία μόλυνσης.

Η... 


Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης στηρίζει πάνω από 300 εγγεγραμμένες οικογένειες που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, ενώ συνεχίζουν να εγγράφονται και νέες. Γύρω από τη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης δουλεύουν εθελοντικά δεκάδες άνθρωποι για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο . Ενδεικτικά αναφέρω τις διανομές τροφίμων και ρούχων, εξετάσεις ανασφάλιστων και χωρίς εισόδημα συμπολιτών μας δωρεάν σε γιατρούς ειδικοτήτων που δύσκολα βρίσκονται στις κρατικές δομές, φροντιστήριο για παιδιά από φτωχές οικογένειες, πολιτιστικές δράσεις, θερινός κινηματογράφος κλπ . Όλα τα παραπάνω είναι εντελώς δωρεάν. Επίσης δημιουργία τράπεζα αίματος. Στήριξη πάνω από 10 οικογενειών που η ΔΕΗ προέβη σε διακοπή ρεύματος και η ΔΕΥΑΚ σε διακοπή νερού. Με μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας καταφέραμε τις επανασυνδέσεις.

Γα τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ του Νοσοκομείου, ας αλλάξει την απόφασή του, και ας μη χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι θα στεγαστεί κάποια άλλη δομή με όνομα "Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Τομέα Ψυχικής Υγείας Ν. Πιερίας" στο μέρος που στεγάζεται η ΛΕΚ (λες και δεν υπάρχουν άλλα μέρη για να στεγαστεί).

Σαρηγιαννίδης Κώστας

Ιατρός ειδικός παθολόγος
επιμελητής Α' ΠΕΔΥ Κατερίνης