Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Κ.Γκιουλέκας: "Όλο αυτό που έγινε είναι ευθέως αντιδημοκρατικό!"

 
"Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι από σήμερα το τηλεκοντρόλ του κάθε πολίτη θα έχει μόνο τέσσερις επιλογές. Μέσα από μια γελοία διαδικασία που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα.

Δεν μπορεί ένα από τα πιο βασικά αγαθά της Δημοκρατίας, η ενημέρωση του πολίτη, να αντιμετωπίζεται με πρακτικές αποφασίζομεν και διατάζομεν. Όλο... 

 
 
 
 
 
αυτό που έγινε είναι ευθέως αντιδημοκρατικό", επισήμανε στην ραδιοφωνική συνομιλία που είχε σήμερα ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα στο "Πρακτορείο FM 104,9".

"Και δεν πλήττεται μόνο η ενημέρωση και η πολυφωνία, αλλά χάνουν τις θέσεις εργασίας τους και χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται στα κανάλια που σε 90 ημέρες θα κλείσει η κυβέρνηση", τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκαθάρισε ότι:

"Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα αποκατασταθεί σε όλες τις λειτουργίες και τις αρμοδιότητές του.

Για τη Νέα Δημοκρατία το ΕΣΡ είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αποφασίζει για την αδειοδότηση των καναλιών.

Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί και το ΕΣΡ θα αποφασίσει για το ποιοι θα λειτουργήσουν με βάση όχι μόνο το οικονομικό κριτήριο. Η βιωσιμότητα είναι ένα, όχι, όμως, το μοναδικό και σίγουρα όχι το μείζον κριτήριο βάσει του οποίου απονέμονται τέτοιες άδειες", κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.
 
 Από το Γραφείο Τύπου