Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΦΕΝΤΗΣ ΨΕΥΤΗΣ ΜΑΣΚΑΡΑΝΘΡΩΠΟΣ…..ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ Α.Κ.



Σαββίδης Παναγιώτης

Το αντικομουνιστικό σας παραλήρημα Α.Κ., δεν μπορεί παρά να συνοδευτεί, με την πιο άθλια, φθηνή, προπαγάνδα, που επεξεργάστηκε στην μετεμφυλιακή Ελλάδα. Εκεί που ο αντικομουνισμός ήταν επίσημη κυρίαρχη ιδεολογία και... 
 
 
 
 
  
  
 

 

 
 
 
 
χιλιάδες λαού εκτοπίστηκαν σε εξορίες, φυλακές, βασανίστηκαν, εκτελεστήκαν, με τον κατάπτυστο, αντιδραστικό, αντικομουνιστικό νόμο 509, που απαγόρευε την πολιτική δράση του ΚΚΕ.

Το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο, που σε αυτό είχε μεγάλη επιρροή ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός, έπρεπε να συνοδευτεί με μια ιδεολογική αντικομουνιστική προπαγάνδα . Για το σκοπό αυτό, είχαν στηθεί επιτελεία, που απεργάζονταν αντικομουνιστικά σενάρια, για να διοχετεύονται στην κοινωνία και να συκοφαντούν, να σπιλώνουν την κομμουνιστική δράση , την κομμουνιστική ιδεολογία.

Κορμός αυτής της άθλιας αντικομουνιστικής προπαγάνδας, ήταν τα περί << ξενοκίνητου ΚΚΕ >>, << αντεθνικής δράσης του ΚΚΕ>> και άλλα φαιδρά και εμετικά, που προσπαθούν και σήμερα να φέρουν στην επιφάνεια οι πολιτικοί επίγονοι των φασιστών και ναζιστών.

Επειδή η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα Α.Κ., επικαλείστε ένα όνομα, τον Ελευθέριο Σταυρίδη, ο οποίος ο βιος και η πολιτεία του ήταν η εξής.

Ο Ελευθέριος Σταυρίδης ένας άνθρωπος του παρακράτους, το 1928 είχε ενταχτεί στο κόμμα Προοδευτικών – Φιλελευθέρων του Γεωργίου Καφαντάρη, παράλληλα παίρνει μέρος, στην συγκρότηση της ακροδεξιάς, φασιστικής, αντικομουνιστικής οργάνωσης, << Εθνική Ένωση Ελλάς >>.

Την περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου συνεργάζεται με το φασιστικό καθεστώς, στην περίοδο της Κατοχικής Ελλάδας από του ναζί Γερμανούς, γίνεται διευθυντής της Ακρόπολης, όντας στο επάγγελμα δημοσιογράφος.

Το 1952 ο Ελευθέριος Σταυρίδης αναλαμβάνει την διεύθυνση του Ραδιοφωνικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Το 1953 γίνεται σύμβουλος, του τότε αρχηγού του Γενικού επιτελείου Στρατού ( ΓΕΣ ) Σόλωνος Γκίγκα. Διδάσκει στις σχολές γενικής μορφώσεως Εθνικής Αμύνης, στην σχολή πολέμου, στην σχολή χωροφυλακής, μαθήματα προπαγάνδας ενάντια στο ΚΚΕ.

Το 1958 επί κυβέρνησης Καραμανλή έγινε σύμβουλος στο υπουργείο Προεδρίας της Κυβερνήσεως. Επί Καραμανλή συμμετείχε στη συγκρότηση μυστικής αντικομουνιστικής ιδεολογικής επιτροπής που συμμετείχαν οι μετέπειτα πραξικοπηματίες, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Γεωργός Γιωργαλάς. Αυτή η επιτροπή είχε στόχο, μέσο της αντικομουνιστικής προπαγάνδας να ανακόψουν την επιρροή της ΕΔΑ στον λαό.

Ο δημοσιογράφος Φρέντυ Γερμανός, είχε χαρακτηρίσει τον Ελευθέριο Σταυρίδη, σαν τον μεγαλύτερο γραφικό αντικομουνιστή.

Και επειδή Α.Κ. δεν μπορείτε να προσάψετε τίποτα για την δράση του ΚΚΕ, που από την γέννηση του έγινε ο συμπαραστάτης, το στήριγμα του εργαζόμενου λαού, των φτωχών αγροτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα δεν λούφαξε, ούτε συνεργάστηκε με τους κατακτητές όπως οι πολιτικοί σας απόγονοι, οι ταγματασφαλίτες και οι Χίτες, αλλά μαζί με τον Ελληνικό λαό, πάλεψαν με το όπλο στο χέρι τον φασίστα κατακτητή και η πορεία του μέχρι σήμερα, είναι συνυφασμένη με τους λαϊκούς αγώνες για καλύτερη ζωή , ζωή με δικαιώματα. Ξεθάβεται ένα φάντασμα του παρελθόντος για να επιτίθεται στο ΚΚΕ.

Εκτίθεστε Α.Κ. γιατί το αντικομουνιστικό σας μένος σας τυφλώνει και σας κάνει να παραληρείτε

Απλά να ξαναεπαναλάβω , αυτό που είπε πρώτα ο ποιητής. Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.

Σαββίδης Παναγιώτης