Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Έριξαν ένα μήνυμα σε μπουκάλι στον ωκεανό και μερικές δεκαετίες αργότερα το έλαβε η κόρη τους (φώτο - βίντεο)


Ένα ζευγάρι Αμερικανών έγραψε το μήνυμα μεταξύ του 1960 και του 1980.

«Κοίταξε μέσα» έγραφε ένα μήνυμα κλεισμένο σε ένα μπουκάλι που βρήκε σε μια από τις παραλίες... 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
των νησιών Τερκς και Κάικος ένας νεαρός αμερικανός το 2011, αναφέρει η εφημερίδα «The Washington Post». Ο Κλιντ Μπούφινγκτον άνοιξε το μπουκάλι και έβγαλε το γράμμα. «Πήγαινε στο… στο Ocean Boulevard 419 και θα πάρεις ως αμοιβή 150 δολάρια από την Ταίνα, ιδιοκτήτρια του Beachcomber», έλεγε το σημείωμα.



Χωρίς να σκεφτεί δεύτερη φορά ο Μπούφινγκτον αποφάσισε να μην αγνοήσει το μήνυμα, το οποίο επί, τουλάχιστον, δύο δεκαετίες έπλεε στον Ατλαντικό, και να το παραδώσει στον προορισμό του. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο εύκολο να προσδιορίσει τη διεύθυνση, που ήταν γραμμένη στο χαρτί, το οποίο είχε υποστεί αλλοιώσεις από το χρόνο και την υγρασία, καθώς η οδός που αναγράφονταν θα μπορούσε να είναι στις πολιτείες της Φλόριντα, της Τζόρτζια, της Νότιας Καρολίνας, της Ουάσιγκτον, του Όρεγκον, του Νιου Χαμσάιρ και της Καλιφόρνια. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τα άλλα στοιχεία του μηνύματος και με την λέξη «Beachcomber», το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν το όνομα ενός ξενοδοχείου στην πόλη του Χάμπτον, στο Νιου Χαμσάιρ.


 
 
Ήρθε σε επαφή με το τοπικό κτηματολογικό γραφείο. Το όνομα του ακινήτου τον οδήγησε σε σε δύο ανθρώπους την Τίνα και τον Παύλο, που είχαν ρίξει το μπουκάλι με το σημείωμα μεταξύ του 1960 και του 1980, όταν ακόμη το μοτέλ λειτουργούσε. Μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών ο Μπούφινγκτον βρήκε την κόρη του ζευγαριού. Ο άνθρωπος δεν ήθελε να στείλει το μήνυμα μέσω ταχυδρομείου, αλλά να το παραδώσει αυτοπροσώπως.
  
 

Για τη γυναίκα, που ονομάζεται Πάουλα Πίρσε, η οποία υπέφερε ακόμη από την απώλει των γονιών της, αυτή η φιάλη ήταν ένα είδος σύνδεσης με το παρελθόν. «Ρίγησα. Έχω την αίσθηση ότι μου έστειλαν ένα μήνυμα με κάποιον τρόπο», ομολόγησε με δάκρυα στα μάτια. Φυσικά, στο τέλος ο Μπούφινγκτον έλαβε το ποσόν των 150 δολαρίων της αμοιβής που υποσχόταν το μήνυμα.