Υλικά για 4 άτομα
- 6 μελιτζάνες χαραγμένες κατά μήκος
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες μεγάλους κύβους
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
- 1 φλιτζάνι καπνιστό παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Τηγανίζετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν και τις αφήνετε στο τρυπητό να στραγγίζουν.
- Αδειάζετε το λάδι και αφήνετε λίγο στο τηγάνι για να σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνετε το σκόρδο, τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ξαναβάζετε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, να μαγειρευτούν μαζί με τα υπόλοιπα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνετε το τυρί να βουλιάξει λίγο στη σάλτσα και το βάζετε για λίγα λεπτά στο φούρνο, όπου έχετε ανάψει το γκριλ για να πάρει χρώμα.
- Πασπαλίζετε με πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρετε.