Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ



Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα στην Κατερίνη η εθνική επέτειος του ηρωικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στους Ιταλούς επιβουλείς.
Στον... 







 






Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος με το Ιερατείο της πόλης.
Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό ο Δρ. Μιχαήλ Φαργκάνης, εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Λιτοχώρου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Διοικητή της ΧΧΙV Τ.Θ Ταξιαρχίας, τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης, κόμματα και εκπροσώπους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, των Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Παραρτημάτων Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων και Συλλόγων. 
Μετά τη λήξη της παρέλασης, στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.