Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Πάνω από 200.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για την οικογένεια του Πολωνού οδηγού με πρωτοβουλία Βρετανού συναδέλφου του


Διεθνή συγκίνηση προκάλεσε ο χαμός του Πολωνού οδηγού στο μακελειό που προκάλεσε ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Αποτέλεσμα ήταν να... 
 
 

 
 
 
 
οργανωθεί καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα δοθούν στην οικογένεια του 37χρονου Λούκας Ουρμπάν. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, ωστόσο, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Μέσα σε έξι μόλις ημέρες, συγκεντρώθηκαν πάνω από 200.000 ευρώ, γεγονός που αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, προσπαθώντας να σώσει δεκάδες άλλους.

Ο 37χρονος Πολωνός, όπως αποκαλύπτεται, είχε ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι του και συγκεκριμένα στη σύζυγό του Σουζάνα και τον 17χρονο γιο του.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε την πρωτοβουλία να «στήσει» μία ιστοσελίδα για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα δίνονταν στην οικογένεια του Πολωνού οδηγού, ήταν ο Ντέιβ Ντάνκαν, από τη Βρετανία, επίσης οδηγός βαρέων οχημάτων. Ο Βρετανός από το Ότλεϊ, του Δυτικού Γιορκσάιρ, εμπνεύστηκε όταν διάβασε για τον τρόπο που έδωσε τη μάχη του ο Πολωνός συνάδελφός του.

Πάνω από 10.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο «κάλεσμα» της ιστοσελίδας, συγκεντρώνοντας ένα ποσό μεγαλύτερο από 200.000 ευρώ. Ο Ντέιβ Ντάνκαν, στο σημείωμά του, ανέφερε πως συγκινήθηκε από την ιστορία του Ουρμπάν και αισθάνθηκε αμέσως την ανάγκη να κάνει κάτι για την οικογένειά του.