Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Με κλεμμένο αυτοκίνητο μετέφερε 206 κιλά χασίς


Το ότι η μεταφορά 206 κιλών χασίς από το αλβανικό έδαφος προς το εσωτερικό της χώρας που επιχείρησαν τρεις Έλληνες ήταν «δουλειά» οργανωμένου κυκλώματος, φαίνεται από το γεγονός ότι το... 
 
 
  
 

 
 
 
 
 
αυτοκίνητο στο οποίο είχαν φορτωθεί τα ναρκωτικά είχε κλαπεί πριν από δυο ολόκληρους μήνες από την Αθήνα!

Η κλοπή είχε δηλωθεί στις 26 Οκτωβρίου στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου και για να το χρησιμοποιήσουν στη μεταφορά του παράνομου φορτίου, τα μέλη του κυκλώματος του είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Έτσι, από άγνωστο σημείο στη μεθόριο όπου παρέλαβαν τα ναρκωτικά έφτασαν ως τη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, όπου όμως είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση μετά από πληροφορίες για την επικείμενη μεταφορά με τη συμμετοχή ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και της Ο.Π.Κ.Ε..

Το κλεμμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος ακινητοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι τα πίσω καθίσματα και το πορτ μπαγκάζ ήταν γεμάτα με σάκους που περιείχαν 68 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 205 κιλών και 930 γραμμαρίων! Την ίδια ώρα, συλλαμβάνονταν και οι προπομποί του μεταφορέα ηλικίας 37 και 23 χρόνων που προπορεύονταν με άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Τα δυο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν μαζί με τέσσερα κινητά των δραστών, σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας άσκησε δίωξη κατά περίπτωση για εισαγωγή, μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή τροχοφόρων και πλαστογραφία.