Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ



Την 1η Δεκεβρίου 2016 στις 9:00 π.μ. επισκέφτηκε το σχολείο μας, το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, μετά από πρόσκληση, η κ. Ράπτη Χρύσα από τον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης και πραγματοποίησε δίωρη ενημέρωση για θέματα πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο ερευνητικής εργασίας που εκπονούν μαθητές.

Η... 
 
 

 
 
 
 
ενημέρωση περιελάμβανε την προσφορά πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμών, ρινορραγίας, πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων αλλά και σε πολύ σοβαρά καρδιακά επεισόδια.

Έγινε επίδειξη της βοήθειας σε περίπτωση απώλειας αισθήσεων τοποθετώντας τον υποτιθέμενο πάσχοντα σε θέση ανάνηψης και επίδειξη ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης).
 
 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν επίσης για τον τρόπο κλήσης βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά καθώς και για το αντικείμενο και την προσφορά του Ερυθρού Σταυρού.

Ήταν μια άκρως εποικοδομητική παρουσίαση που κέντρισε το ενδιαφέρον των μαθητών, την παρακολούθησαν βιωματικά όση ώρα διήρκεσε και αποκόμισαν πολλές πληροφορίες που τις συμπλήρωσαν στο τέλος και με ερωτήσεις.
 

Ως σχολείο ευχαριστούμε πολύ την κ. Ράπτη και είναι σίγουρο ότι και στο μέλλον θα την έχουμε και πάλι κοντά μας για ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μαθητριών και μαθητών.