Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8/12 & ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΤΟΝ ΟΜΕΔ, & ΤΟ lock out!!!



Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η τρύπα είναι τεράστια, το μπάλωμα πολύ μικρό

24ωρη Γενική Απεργία στις 8 του Δεκέμβρη

Η χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup επιβεβαίωσε με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι το “καρότο” είναι μικρό, ασαφές και μακροπρόθεσμο ενώ το “μαστίγιο” είναι μεγάλο, εξαιρετικά λεπτομερές, άμεσο και εις το διηνεκές…






Η κυβέρνηση, που με τις παλινωδίες της έγραψε το “σενάριο” και υπέγραψε το 3ο –σωρευτικά επαχθέστερο– Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, δεσμεύτηκε και συνομολόγησε επίσημα το 4ο Μνημόνιο.

Είναι, πλέον, αδύνατο να κρύψουν κάτω από το “χαλί” της μικρής και προβλεπόμενης –για μετά το 2040– μείωσης του χρέους, την κλιμάκωση των μέτρων ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Ο υφεσιακός και ανάλγητος Προϋπολογισμός του 2017, άλλωστε, υπήρξε το χρονικό μιας ακόμη προαναγγελθείσας λεηλασίας της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας.

Οι δεσμεύσεις για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που ούτε οι πιο ανθηρές οικονομίες της Ε.Ε. δεν μπορούν να επιτύχουν, ανοίγουν τον “ασκό του Αιόλου” για νέα αβάσταχτα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους, στα μόνιμα φορολογικά υποζύγια. Οι Δανειστές παραδέχονται ότι τα Προγράμματα ήταν ταξικά ετεροβαρή, συνεχίζουν όμως να λειτουργούν ως ανισόρροποι… Οι παράλογες απαιτήσεις τους “μεταφράζονται αυτολεξεί” σε επώδυνες κυβερνητικές αποφάσεις. Ο “κόφτης” έχει, ήδη, ενεργοποιηθεί συνοδευόμενος από νέες φοροεπιδρομές, περικοπές σε συντάξεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς και μια αγχόνη ρευστότητας στην αγορά.

Την ίδια ώρα, στα “ψιλά γράμματα” της απόφασης και στις “λεπτομέρειες” της αξιολόγησης φαλκιδεύονται οι ελάχιστοι εναπομείναντες όροι εργασιακής δικαιοσύνης και συλλογικής δράσης.

Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σε πείσμα των κιβδηλοποιών που τις εμφανίζουν ως συντεχνιακό προνόμιο των λίγων και σε “τροχοπέδη” ανταγωνιστικότητας, αφορούν το σύνολο του εργατικού δυναμικού αποτελώντας το θεμέλιο λίθο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, απαραίτητη προϋπόθεση και αναγκαία συνθήκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

Το καθεστώς και τα όρια των ομαδικών απολύσεων, που κάποιοι διαχειρίζονται λες και πρόκειται για ποσοστά απόδοσης σε τυχερά παιχνίδια, διασφαλίζουν τη δουλειά και την προστασία χιλιάδων εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, όσο κι αν το κατασυκοφαντούν, είναι το τελευταίο οργανωμένο και συντεταγμένο ανάχωμα για την αποτροπή των ακολουθούμενων πολιτικών που οδηγούν σε μια πρωτοφανή κοινωνική και παραγωγική απαξίωση. Οι σχεδιαζόμενες χειρουργικές αλλαγές στην συνδικαλιστική δράση έχουν ως μόνο στόχο την αποδυνάμωση του ρόλου της συνδικαλιστικής παρέμβασης στη διαφύλαξη και προαγωγή των συμφερόντων των δυνάμεων της εργασίας.

Τα μηνύματα αλληλεγγύης της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων πιστοποιούν τις καταστροφικές διαστάσεις της πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της υφαρπαγής θεμελιωδών κοινωνικών κατακτήσεων.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Με την καθολική και μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων στις 8η του Δεκέμβρη στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους εκείνους που “βαφτίζουν” το κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό τέλμα της χώρας ως μεταρρύθμιση ή διαρθρωτική αλλαγή.

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με υπευθυνότητα απέναντι στον κόσμο της μισθωτής εργασίας που εκπροσωπεί, αλλά και την υγιή επιχειρηματικότητα, παραθέτει και καταθέτει τις θέσεις και προτάσεις της για τα κρίσιμα ζητήματα των ΣΣΕ, των Ομαδικών Απολύσεων και του Συνδικαλιστικού Νόμου (θα τις βρείτε συνημμένες). Ο αγώνας γίνεται ακόμη πιο δυνατός όταν τεκμηριώνουμε τις διεκδικήσεις μας σπάζοντας τους “μύθους”.

Όλοι μαζί, λοιπόν, στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 8ης του Δεκέμβρη

Όλοι μαζί στα αγωνιστικά συλλαλητήρια των Συνδικάτων,

στην Αθήνα 11π.μ στο Πεδίον τους Άρεως και σε κάθε πόλη.


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ & ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

ü Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

ü Ομαδικές Απολύσεις

ü Συνδικαλιστικός Νόμος

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.