Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- 3 φλιτζάνια γάλα
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή μερέντα
- Θρυμματισμένα μπισκότα
- 150 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα υλικά για τις κρέπες φτιάχνοντας ένα απαλό μείγμα.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. το αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε κουταλιές απ' το μείγμα να απλωθεί στον πάτο.
- Ψήνετε να ροδίσει και τη γυρνάτε με σπάτουλα και από την άλλη πλευρά.
- Σε μπέν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και τη φυλάτε μέχρι να φτιάξετε τις κρέπες.
- Αφού είναι έτοιμες όλες, τις σερβίρετε αλείφοντας τες με μια ελαφριά στρώση από τυρί κρέμα και από πάνω με αρκετή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη.
- Τρίβετε τέλος δυο μπισκότα και τυλίγετε την κρέπα.