Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΕίχε ψυχολογικά προβλήματα μετά την υπηρεσία του στο Ιρακ ο 26χρονος δράστης

- Ανήκε στην Εθνοφρουρά της Αλάσκα μέχρι τον Αύγουστο όταν και αποστρατεύτηκε τιμητικά
- Πέντε οι νεκροί, οκτώ οι τραυματίες από την επίθεσή του στο αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ
- Έδρασε μόνος του και είχε πάνω του νόμιμο όπλο

Μόλις 6 μέρες πρόλαβε να μετρήσει το νέο έτος χωρίς κάποιο περιστατικό τρομοκρατίας ή τυφλής βίας. Το... 

 
 
 
 
 
θέατρο της επίθεσης για μια ακόμη φορά, οι ΗΠΑ και το διεθνές αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ στη Φλόριντα. Ο δράστης της επίθεσης άνοιξε πυρ στην περιοχή παραλαβής των αποσκευών στο Terminal 1, 5 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 8 τραυματίστηκαν, πριν ο ένοπλος τελικώς συλληφθεί.

Ποιος είναι ο Σαντιάγο Εστεμπάν
Γεννημένος στο Νιου Τζέρσι και βετεράνος στο Ιράκ είναι ο Εστεμπάν Σαντιάγο, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης του μακελειού στο αεροδρόμιο της Φλόριντα.

Ο Σαντιάγο “έχασε το μυαλό του” μετά την υπηρεσία του στο Ιράκ, είπε η θεία του σε ιστοσελίδα του Νιου Τζέρσι. Σημείωσε ότι ο δράστης έχει μεγαλώσει στο Πουέρτο Ρίκο και πως επέστρεψε στο νησί μετά την υπηρεσία του στη Μέση Ανατολή και νοσηλεύτηκε με ψυχολογικά προβλήματα.

Η θεία του είπε ακόμα πως πρόσφατα βρήκε δουλειά ως security στην Αλάκα, και έγινε πατέρας τον περασμένο χρόνο. Ο αδερφός του, δήλωσε στο NBC, πως ο Σαντιάγο λάμβανε ακόμα βοήθεια για τα ψυχολογικά του προβλήματα, ενώ είχε στην κατοχή του όπλο. Ο Σαντιάγο αποστρατεύτηκε τιμητικά από την Εθνοφυλακή, πριν τέσσερις μήνες, επιβεβαίωσε πηγή του στρατού στο ABC.

Ο Μπιλ Νέλσον, γερουσιαστής της Φλόριντα, λίγη ώρα μετά το περιστατικό αποκάλυψε πως ο δράστης της επίθεσης έφερε στρατιωτική ταυτότητα με το όνομα Εστέμπαν Σαντιάγκο.

newsit