Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Επτά θάνατοι μέσα σε μία βδομάδα από τη γρίπη


Δραματική αύξηση των θανάτων από γρίπη στη χώρα μας καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την περασμένη εβδομάδα καταγραφόταν ένα θανατηφόρο περιστατικό γρίπης στη χώρα μας.

Ειδικότερα, μέσα... 

 
 
 
 
σε μία εβδομάδα (02-08 Ιανουαρίου) τα νέα κρούσματα που χρειάστηκαν ΜΕΘ ανήλθαν σε 19, με τον συνολικό αριθμό πλέον να ανέρχεται στα 39 περιστατικά. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 7 θάνατοι με τον συνολικό αριθμό θανάτων να φθάνει στα 8 άτομα.

Από τα 39 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, που όλα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, 28 είναι άνδρες και 11 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 89 έτη, μέση ηλικία 68,5 έτη και διάμεση 72 έτη. Τα 36 από τα 39 σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από αυτούς εμβολιασμένοι ήταν οι 6.

Μέχρι και την περασμένη Κυριακή, έχουν καταγραφεί 8 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, που αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ. Πρόκειται για 7 άνδρες και 1 γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 58 έως 86 έτη, και μέση ηλικία 74 έτη. Και τα 8 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη (μόνο οι 2 ήταν εμβολιασμένοι).

healthview