Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»




Την καθιερωμένη του ετήσια γιορτή, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε και εφέτος, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, πολιτευτών, μελών και φίλων του, ο σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ”, το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου, στην πολιτιστική του στέγη.

Την... 

 
 
 
 
 
πίτα ευλόγησαν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου - Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κυρίτσης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, π. Σταύρος Κοσέογλου και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Προκοπίου Ολυμπιακής Ακτής, π. Ιωάννης Στύλος.
 
  Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Μανιουδάκης, έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των δράσεων του συλλόγου κατά την περασμένη πολιτιστική περίοδο, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, για τη μεγάλη συμμετοχή τους, σε όλα τα δρώμενα των «Σταυραετών».
  

Επιπλέον, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το σώμα, σχετικά με την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του νεαρού Κρητικού Απόστολου Κονταξάκη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος για την απελευθέρωση της Κατερίνης.
  

Παράλληλα, ο πρώην Γραμματέας του Συλλόγου, Ευστράτιος Κυριακάκης (Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Επιτελάρχης ΕΛ-ΑΣ) μιλώντας για τις προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου, έκανε λόγο για δύο ορόσημα στη φετινή διαδρομή: Αφενός την ανέγερση μνημείου προς τιμήν του νεαρού Κρητικού Απόστολου Κονταξάκη και αφετέρου τη μεταφορά από το Ρέθυμνο και παραμονή για πάντα στην Πιερία (Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη), των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων. 




Από την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας δεν έλειψαν τα μουσικοχορευτικά ακούσματα και τα παραδοσιακά εδέσματα της Μεγαλονήσου, ενώ  συμβολικό δώρο δόθηκε στον τυχερό της εκδήλωσης που βρήκε το φλουρί.