Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες - Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο για το μεσημεριανό σας


Υλικά για 2-4 άτομα 

  • 1 κόκορας κομμένος σε κομμάτια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό χυλοπίτες 



  




  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από το χασάπη να σας κόψει τον κόκορα σε κομμάτια για να μπορέσετε να τον μαγειρέψετε.
  2. Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε.
  4. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
  5. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετείτε μέσα στη κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και τα σοτάρετε.
  6. Τα γυρίζετε με ένα πιρούνι ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  7. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα για να εμπλουτίσουν τη γεύση του κόκορα.
  8. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε τον κόκορα με τη ντομάτα και το κρεμμύδι.
  9. Στο σημείο αυτό προσθέτετε στην κατσαρόλα το νερό, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τον κόκορα να βράσει για 60 λεπτά το λιγότερο.
  10. Στο χρόνο αυτό συμπληρώνετε ένα ποτήρι νερό καθώς το προηγούμενο θα έχει απορροφηθεί.
  11. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις χυλοπίτες.
  12. Οι χυλοπίτες θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά για να βράσουν.
  13. Όταν βράσουν και οι χυλοπίτες το φαγητό είναι έτοιμο και μπορείτε να το σερβίρετε.