Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Τώρα στην Κατερίνη με ομιλητή τον επίτιμο Αρχηγό του ΓΕΣ Στρατηγό Ζιαζιά Κων/νο στην εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' - ΦΩΤΟΑυτή την ώρα στην "Εκάβη" στην Κατερίνη βρίκεται σε εξέλιξη η ημερίδα με ομιλητή τον επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγό Ζιαζιά Κων/νο με θέμα ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΤΟ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ'' και θα ακολουθήσει η ομιλία του  συγγραφέα κ. Κουτσοκώστα Ιωάννη με θέμα ''ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ στην εκδήλωση του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ''Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' στα...  

πλαίσια της Πανελλήνιας εκδήλωσης Κοπή της Πίτας των Σαρακατσαναίων Ελλάδος ''ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ'' που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Πιερία, ενώ απόψε θα γίνει μεγάλο Σαρακατσάνικο γλέντι στην αίθουσα δεξιώσεων ''ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ'' στη Βροντού Πιερίας.
 
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 11:00 π.μ στο κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Σπυρίδωνα θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση Κοπή της πίτας των Σαρακατσαναίων Ελλάδος ''ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ'' με τα έθιμα των Σαρακατσαναίων του 12ημέρου από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας.
Στην παραπάνω εκδήλωση θα συμμετάσχουν και θα χορέψουν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.
Η ΜΠΟΥΚ(ΟΥ)ΒΑΛΑ - ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ αποτελεί το χειμωνιάτικο αντάμωμα όλων των Σαρακατσαναίων.