Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο η 12χρονη μαθήτρια (κι όχι 9χρονη όπως ανέφερε η αρχική ενημέρωση των Αρχών)Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 46χρονη μητέρα  

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης από τον θάνατο της μαθήτριας δημοτικού, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ στη μονοκατοικία όπου ζούσε. Την ίδια ώρα, η 46χρονη μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και δίνει μάχη για τη ζωή.
Μάνα και κόρη εντοπίστηκαν περίπου στις 11:30 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2017 από... πυροσβέστες στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 61 στην Κατερίνη, χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, λόγω των αναθυμιάσεων καπνού. Η μάνα βρέθηκε κοντά στην είσοδο, ενώ η 12χρονη κόρη της (κι όχι 9χρονη όπως ανέφερε η αρχική ενημέρωση των Αρχών) στο υπνοδωμάτιο.
Αμέσως διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου παρά τις προσπάθειες ανάταξης που έκαναν οι γιατροί, το ανήλικο κορίτσι κατέληξε περίπου στις 2 η ώρα τα ξημερώματα.
Αντίθετα, η 46χρονη αντέδρασε στην ανάταξη και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, από τις διενεργηθείσες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα «φέρει εγκεφαλικό οίδημα λόγω ισχυρής εισπνοής αναθυμιάσεων, με βαρύτατη πρόγνωση».
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, το τραγικό συμβάν βρήκε τον πατέρα της 12χρονης σε εργασιακό ταξίδι στη Γερμανία με φορτηγό στο οποίο εργάζεται ως οδηγός. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.