Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΣΕ ΤΟΣΚΑ: ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ (1971) ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ


«Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και οι καθαρίστριες που πρόσφατα εμποδίσατε να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας.

Βαριές κατηγορίες αντάλλαξαν οι... 
   

 
 
 
 
Νίκος Τόσκας και Στάθης Παναγούλης με αφορμή ερώτηση του δεύτερου για την χρήση χημικών από άνδρες των ΜΑΤ τον περασμένο Οκτώβριο προκειμένου να εμποδίσουν συνταξιούχους να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο τίτλος σας είναι υπουργός Προστασίας της Οδού Ηρώδου του Αττικού» είπε αρχικά ο ανεξάρτητος βουλευτής με τον κ. Τόσκα να απαντά: «πολιτικά θα ήθελα να αναλογιστούμε ποια ήταν η καταστολή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Πόσες φορές έγινε χρήση χημικών; Χιλιάδες φορές. Από εκεί και πέρα γίνεται αναφορά σε ένα ατυχές περιστατικό με τους συνταξιούχους και αυτός ήταν ο λόγος που απαγορεύτηκε η χρήση χημικών σε συνταξιούχους. Η συνεχής επανάληψη αυτού του περιστατικού παραπέμπει αλλού».

«Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και οι καθαρίστριες που πρόσφατα εμποδίσατε να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου» ανταπάντησε ο κ. Παναγούλης για να συνεχίσει με προσωπικές επιθέσεις κατά του υπουργού.

«Αναφέρει στο βιογραφικό του ότι ήταν αντιστασιακός» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Ντροπή του. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι να λες ότι ήσουν αντιστασιακός όταν το 1971 εισήχθης στην σχολή Ευελπίδων. Τι σχέση έχετε με τους Σπύρο Μπουστακλή, Γιώργο Παναγούλη, Αγγελο Πνευματικό, Βαρδή Βαρδινογιάννη και άλλους που έδωσαν την ζωή τους. Ο υπουργός πλαστογραφεί εκείνη την ηρωική περίοδο 1967 – 74».

«Συκοφαντίες, ψέματα προσβολές» απάντησε ο κ. Τόσκας για να εξηγήσει «Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την πατρίδα μου 35 χρόνια τα περισσότερα σε ακριτικές περιοχές και υπηρέτησα τη Δημοκρατία. Ο καθένας κρίνεται και σε αυτό το χώρο. Δεν ήμουν 35 χρόνια μόνιμος πολιτικάντης».