Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΑ ΕΤΗ 2014-15 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΑ ΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Η ΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ»


 
 

Μια λαμπρή γιορτή παιδικού ορθόδοξου χριστιανικού βιβλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) με απονομές βραβείων στα βιβλία που διακρίθηκαν.

Με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην αίθουσα... 

 
 
 
 
«Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η απονομή Βραβείων Παιδικού Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου, μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και συγκεκριμένα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2FM» τον Αύγουστο 2017.
Η μεγάλη γιορτή, ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Κυριακής 29ης Ιανουαρίου 2017 με δραστηριότητες, ομάδες ψυχαγωγίας, διαδραστικά παιχνίδια και αγαπημένους συγγραφείς για τα παιδιά. Συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και στις 12:00 το μεσημέρι, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ξεκίνησε η διαδικασία βράβευσης των διακριθέντων.
Ιδιαίτερη νότα ανάμεσα στις βραβεύσεις αποτέλεσε η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Πέτρου Γαϊτάνου.
Παρευρέθηκαν και απένειμαν βραβεία: η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργία Γεννιά, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Τραγάκης και ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Δημήτριος Καμμένος. Παρευρέθηκε επίσης ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπυρίδων Σπυρίδων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Δήμου Δίου Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.
Χορηγός επικοινωνίας της μεγάλης αυτής εκδήλωσης ήταν οι εκδόσεις «ΣΑΪΤΗ», και χορηγοί επικοινωνίας: η ΕΡΤ & Alpha 98,9.
Αναφορικά με το βραβείο καλύτερου παιδικού βιβλίου που εκδόθηκε τα έτη 2014 – 2015, μέλη κριτικής επιτροπής ήταν: ο π. Χαράλαμπος Θεοδόσης, πτυχιούχος Α.Β.ΣΠ, Κοινωνικής Θεολογίας & Μεταπτυχιακών σπουδών στη θεολογική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, η πρεσβυτέρα Βασιλική Τσουκάτου – Κορωναίου, απόφοιτος Παιδαγ. Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης Π.Α., η Ευαγγελία Κουσκουλή, Διδάκτωρ Φιλολογίας, η Νικολέττα Σκάλκου – Διαμαντίδη, φιλόλογος - συγγραφέας και η Στέλλα Πλαταρά, φιλόλογος και ραδιοφωνική παραγωγός της Πειραϊκής Εκκλησίας.
Αποτελέσματα:
1ο Βραβείο: Κατερίνα Νίκα – Μάνου για το βιβλίο «Η Μέρα αρχίζει ξανά!».
2ο Βραβείο: Αδαμαντία Αλατάρη, για το βιβλίο «Τα βήματά μου στους Αγίους Τόπους», εκδ. Σταμούλης, Άθως.
3ο Βραβείο: Εύη Τσιτσιρίδου – Χριστοφορίδου, για το βιβλίο «Μια βόλτα στα βυζαντινά χρόνια», εκδ. Κέδρος.