Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σούπα με σέλινο, πράσο και πατάτα


Σούπα με σέλινο, πράσο και πατάτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 3 πατάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα

 
 
 
  • 2 ρίζες σέλινο (περίπου 200-250 γρ.)
  • 3 πράσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Χυμός λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το περισσότερο από το ζουμί και πολτοποιούμε τα λαχανικά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό για να αραιώσουμε τη σούπα.

Στείλτε τη δική σας συνταγή στο syntages@thessalianews.gr, σημειώνοντας το όνομά σας και τον τόπο (καλό θα ήταν να συνοδεύει τη συνταγή σας και μια φωτογραφία).
 
thessalianews.gr