ΥΛΙΚΑ
- 2 στήθη κοτόπουλου ή 4 μπουτάκια
- 4 πατάτες κομμένες σε φέτες
- 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 10 ντοματίνια ολόκληρα
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 κ.σ. κρασί λευκό
- ½ φλ. νερό
- φρέσκο βασιλικό
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180
οC. Σε ένα μπολ αδειάζετε
τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε
με το μισό ελαιόλαδο, προσθέτετε ένα κουταλάκι μουστάρδα και
ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε
το κοτόπουλο μαζί με την υπόλοιπη μουσάρδα, αλείφετε από όλες τις
μεριές. Κάνετε χώρο ανάμεσα στα λαχανικά και βάζετε το κοτόπουλο.
Περιχύνετε με το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το νερό,
αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 1½ -2 ώρες. Τα πρώτα 30΄σκεπάζετε το ταψί
με λαδόκολλα για να μην σας καεί και μετά την αφαιρείτε.