Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση της Αντιδημάρχου Πύδνας Κολινδρού Ρούλας Ασλανίδου στην καταγγελία για τα αδέσποτα σκυλιά

 
Η επιτροπή έλεγχου για την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά στα αδέσποτα ζώατου Δήμου Πύδνας Κολινδρού απαρτίζεται από 5 μέλη τα οποία ενημερώνονται τακτικά και προσωπικά από την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο, κ. Ασλανίδου. Τα αδέσποτα σκυλιά εντοπίζονται και περισυλλέγονται μετά από καταγγελίες Δημοτών. Κατόπιν, γίνεται η επίβλεψη από τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου και... 

 
 
 
 
επανέρχονται στο μέρος από το οποίο περισυλλέχθηκαν, στειρωμένα, τσιπαρισμένα, υγιή και δεν εξαφανίζονται όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες.Σε διάρκεια έξι μηνώνο Δήμος Πύδνας Κολινδρού στείρωσε 97 αδέσποτα σκυλιά.

Στις 9-2-2017 δεν πραγματοποιήθηκε καμία περισυλλογή αδέσποτων σκυλιών ή κουταβιών. Την συγκεκριμένη μέρα βγήκε μαζί με το συνεργείο η Αντιδήμαρχο, κ. Ασλανίδου να μαζέψει δύο στέγαστρα τα οποία είναι προσφορά της και τα οποία η κ. Μαρία Μητσιγιώργη τοποθέτησε παράνομα σε ιδιωτικούς χώρους (περιοχή 66΄Αιγινίου).

Κατόπιν, καταγγελιών των Δημοτών Αιγινίου, ο Δήμος προέβη σε αυτοψία βλέποντας ότι έχουν μαζευτεί περίπου 60 αδέσποτα και μη σκυλιά στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγινίου δίπλα σε ταβέρνα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δεχθεί πληθώρα καταγγελιών από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και των κατοίκων, οι οποίοι είναι ενοχλημένοι με την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

‘Όσοαφορά το θέμα των 5 κουταβιών με την μάνα τους, εντοπίστηκαν εντός του χώρου της Λαϊκής Αγοράς Αιγινίου και μέχρι σήμερα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου, τα οποία όταν έρθουν σε ηλικία στείρωσης, ο Δήμος θα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες .

Τέλος, για την πληροφόρηση, μια από τις καταγγέλλοντες αγόρασε 30 σακιά σκυλοτροφής και τα χρέωσε στον Δήμο χωρίς καμία ενημέρωση.

Η Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ασλανίδου Ρούλα