Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για την Επανάσταση του Ολύμπου



139 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878, κατά του τούρκικου ζυγού. Μια Επανάσταση που απέτρεψε τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, δημιουργώντας τη «Μεγάλη Βουλγαρία». Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας.

Οι... 

 
 
 
εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στις 7 το απόγευμα με την Επετειακή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αικατερίνη Μάνου – Νίκα με θέμα ‘’Η Επανάσταση του 1878 πρόκληση και πρόσκληση ιστορικής αυτοσυνειδησίας’’. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στην Επανάσταση του Ολύμπου από την Δημοτική Φιλαρμονική «Οδυσσέας Σβάρνας».

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, θα τελεσθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, στην κεντρική λεωφόρο του Λιτοχώρου θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση.