Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ένταση στη συγκέντρωση των κατοίκων της Γανόχωρας για τον ΣΜΑ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

 
Πραγματοποιήθηκε απόψε συγκέντρωση των κατοίκων στη Γανόχωρα για το επίμαχο θέμα με την απόφαση του δήμου Κατερίνης να δημιουργήσει στην περιοχή τους Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, απόφαση με την οποία οι κάτοικοι είναι αντίθετοι και ζητούν την ακύρωσή της. Στη... 








συγκέντρωση υπήρξε ένταση μεταξύ των κατοίκων και του αντιδημάρχου Κατερίνης Δημήτρη Ντούρου, ο οποίος παρέστη στη συγκέντρωση και έλαβε το λόγο, προκειμένου να υπερασπιστεί την απόφαση του δήμου.
Μετά το πέρας των ομιλιών ζητήθηκε από τους παριστάμενους από τους προεδρεύοντες της συγκέντρωσης να αποφασίσουν μεταξύ δύο θέσεων ως προς τον τρόπο αγώνα εναντίον του ΣΜΑ. Μία "νομική οδός" που θα στρέφεται νομικά εναντίον του δήμου, όταν θα εντοπίζονται δυσλειτουργίες και η δεύτερη οδός είναι αυτή της "δημιουργίας επιτροπής" που θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα παρεμβαίνει. Κλήθηκαν επίσης όσοι έχουν να προτείνουν έναν τρίτο τρόπο αγώνα να το κάνουν τώρα.



Σε αυτό το σημείο αποχωρίσαμε, διότι οι επικεφαλής της συγκέντρωσης που χειρίζονταν τα μικρόφωνα, κάλεσαν μόνον όσοι είναι Γανοχωρίτες να μείνουν στην αίθουσα και έτσι δεν γνωρίζουμε τι αποφάσεις ελήφθησαν. Αναμένουμε από το προεδρείο την ανακοίνωση.
Ερώτημα προκαλεί πάντως η θέση για τους δύο τρόπους αγώνα ή τους δύο δρόμους όπως ειπώθηκε, δηλαδή τρίτος ή τέταρτος δεν υπάρχει; Το θέμα θυμίζει λίγο τον χειρισμό των αντιδράσεων με τα διόδια Αιγινίου που πρώτα κατασκευάστηκαν σχεδόν χωρίς να προηγηθούν για την αποτροπή τους δυναμικές διαμαρτυρίες ούτε από τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες, ούτε από άλλους, δηλαδή πριν ακόμα αρχίσουν να χτίζονται στο χώρο, οι οποίες διαμαρτυρίες βέβαια εντάθηκαν και κορυφώθηκαν, όταν πλέον τα διόδια ήταν έτοιμα και άρχισαν να λειτουργούν.
Έτσι κάπως νομίζουμε πως είναι και αυτοί οι δύο δρόμοι που προτάθηκαν. Ας γίνει δηλαδή ο ΣΜΑ και άμα δεν λειτουργεί σωστά, τότε στρεφόμαστε εναντίον του δήμου νομικά ή μέσω της επιτροπής.