Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η ιστορία της γυναίκας που δηλητηρίασε τη σύζυγο του πρώην εραστή της


Στόχος ήταν ο άνδρας με τον οποίο διατηρούσε παράνομο δεσμό για 13 ολόκληρα χρόνια 

Όταν η 56χρονη Χ.Γ. κατέρρευσε, οι τρεις φίλες της έπαθαν σοκ. Είχαν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμά της να την επισκεφθούν στο σπίτι της, σε ένα μικρό χωριό έξω από τις Σέρρες. Η γυναίκα σφάδαζε από τους πόνους πεσμένη στο πάτωμα και... 

 
 
 
 
 
οι φίλες της ειδοποίησαν για βοήθεια.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Η 56χρονη είχε πιει μερικές γουλιές από ένα λικέρ που είχε φτιάξει με τα χέρια της, λίγες ημέρες νωρίτερα. Οι φίλες της, όταν τους πρόσφερε το σπιτικό λικέρ, αρνήθηκαν να το δοκιμάσουν, καθώς δεν είχαν τελειώσει ακόμη τον καφέ τους.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την άτυχη γυναίκα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο. Από την έρευνα προέκυψε πως το λικέρ ήταν υπεύθυνο για το θάνατο της 56χρονης, καθώς περιείχε ισχυρή δόση παραθείου. Τα στόματα στο χωριό άνοιξαν και η αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στο κατώφλι μιας συγχωριανής του θύματος, η οποία επί 13 χρόνια ήταν ερωμένη του συζύγου της.

Αρχικά, η 46χρονη Α.Τ. αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, ωστόσο, στη συνέχεια έδειξε ως ενορχηστρωτή της δολοφονίας τον πρώην εραστή της και σύζυγο του θύματος Α.Γ. Όπως ισχυρίστηκε, εκείνος την χρησιμοποίησε για να απαλλαγεί από τη γυναίκα του και να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους. Μετά από πολύωρη ανάκριση, όμως, η 45χρονη άλλαξε την αφήγηση της και ομολόγησε ότι μόνη της αποφάσισε να βάλει το δηλητήριο στο λικέρ, αλλά όπως ισχυρίστηκε, στόχος της δεν ήταν η άτυχη γυναίκα, αλλά ο εραστής της, ο οποίος πρόσφατα την είχε εγκαταλείψει επιστρέφοντας στην οικογένεια του.
«Ζητώ συγχώρεση από τον Θεό και τη νεκρή»

«Ζητώ συγχώρεση από τον Θεό και τη νεκρή, για το κακό που έκανα. Δεν ήθελα να πεθάνει αυτή που ποτέ δεν μου είχε φταίξει σε τίποτα. Αντίθετα, εγώ της είχα πάρει τον άνδρα της. Σκοπός μου ήταν να πεθάνει σαν σκυλί εκείνος, που με τις ψευτιές του έκανε δυστυχισμένες εμένα και την μακαρίτισσα. Και τώρα ακόμη αν μπορούσα να βγω από εδώ μέσα, έστω και για ένα λεπτό, με μεγάλη μου χαρά θα του έβγαζα την καρδιά από τα στήθια και θα την πετούσα στα σκυλιά να την φάνε», είπε η 46χρονη στους αστυνομικούς.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η Α.Τ. είχε βάλει το δηλητήριο στο μπουκάλι με το λικέρ, δυο ημέρες πριν γίνει το κακό. Για ώρες παραφύλαγε έξω από το σπίτι του εραστή της και όταν τον είδε να φεύγει με την γυναίκα του, τους ακολούθησε μέχρι το σπίτι των κουμπάρων τους.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στο άδειο σπίτι του 56χρονου και αφού άνοιξε την πόρτα με το κλειδί που ο ίδιος της είχε δώσει, την περίοδο της σχέσης τους, πήγε στην κουζίνα και δίπλα στο ψυγείο είδε το μπουκάλι με το λικέρ. Ήξερε ότι ο άνδρας έπινε και για το λόγο αυτό άδειασε μέσα στο λικέρ το μπουκάλι με το παραθείο που είχε αγοράσει λίγες ημέρες νωρίτερα από ένα μαγαζί σε κοντινό χωριό. Αμέσως μετά έφυγε από το σπίτι κλειδώνοντας πίσω της την πόρτα.



Τα δυο εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, η γυναίκα παρέμεινε κλεισμένη στο σπίτι της περιμένοντας με ανυπομονησία να μάθει την είδηση του θανάτου του πρώην αγαπημένου της. Ήθελε τον θάνατο του, όπως είπε στους αστυνομικούς, γιατί είχε σπαταλήσει μαζί του τα καλύτερα χρόνια της ζωής της και εκείνος τη χώρισε, μετά από σχέση 13 ετών κι ενώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συζούσαν και της υποσχόταν γάμο.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως την εκμεταλλευόταν και οικονομικά καθώς, όπως είπε, του έδινε τις εισπράξεις του περιπτέρου της, αλλά και 30.000 δρχ. για τις σπουδές του γιου του.
Ο αντίλογος

Ο αντίλογος ήρθε από την κόρη του θύματος η οποία μίλησε για τη γυναίκα που είχε μπει ανάμεσα στους γονείς της, διαλύοντας τον γάμο τους. Μάλιστα, όπως είπε, η 46χρονη δεν δίστασε να εγκατασταθεί ακόμη και στο σπίτι της οικογένειας.

«Έμενε στο σπίτι μας και χρησιμοποιούσε τα πράγματα της μητέρας μου. Κατέστρεψε κάθε φωτογραφία της μητέρας μου, κάθε προσωπικό της αντικείμενο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει το μίσος που έτρεφε για εκείνη. Δεν τολμούσαμε ούτε εμείς, τα παιδιά του, να πλησιάσουμε στο σπίτι. Δεν δίσταζε να μπαίνει τη νύχτα κρυφά στο σπίτι για να συναντήσει τον πατέρα μου, ακόμη και όταν η μητέρα μου βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο… Ήταν ο βεληγκέκας του χωριού, όλοι την απέφευγαν…», είπε η νεαρή γυναίκα, χαρακτηρίζοντας τον πατέρα της «αδύναμο χαρακτήρα» που είχε γίνει έρμαιο του πάθους του για εκείνη.

Όσο για τα χρήματα που, όπως ισχυρίστηκε η 46χρονη, έδινε στον 56χρονο πατέρα της, η νεαρή γυναίκα επέμεινε ότι αυτό δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, καθώς η οικογένεια της είχε μεγάλη περιουσία.



Τον Μάρτιο του 1970, η Α.Τ. κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Κακουργιοδικείου Κατερίνης. Στη θέση της πολιτικής αγωγής, ο σύζυγος του θύματος και πρώην εραστής της. Η κατηγορούμενη, ενώπιον του δικαστηρίου, άλλαξε για μια ακόμη φορά τους ισχυρισμούς της. Εμφανίστηκε και πάλι ως θύμα του 56χρονου και είπε πως εκείνος είχε ρίξει το δηλητήριο στο φαγητό της γυναίκας του προκειμένου να απαλλαγεί από την παρουσία της. «Εγώ απλώς του προμήθευσα το δηλητήριο», ισχυρίστηκε απολογούμενη.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης λέγοντας πως είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. Μάλιστα, εισηγήθηκε να της επιβληθεί η θανατική ποινή. Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε την 46χρονη σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία της 56χρονης και 9,5 χρόνια για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας της κόρης και του γαμπρού του θύματος.

newsbeast.gr