Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορική δικαστική απόφαση στην Ελασσόνα: Διέγραψαν σε κτηνοτρόφο δάνειο


Ιστορική η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ελασσόνας που διέγραψε σε κτηνοτρόφο το 99,1% του δανείου του, απαλλάσοντάς τον από χρέος 496.000 ευρώ.

Την υπεράσπιση του κτηνοτρόφου που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη σαν μια ύστατη προσπάθεια ανέλαβε ο... 

 
 
 
 
 
νομικός σύμβουλος του ΙΝ.ΚΑ Θεσσαλίας, Άγγελος Γιουρέλης.

Ο 50χρονος κτηνοτρόφος θα πρέπει τώρα να πληρώσει μόνον 4.800 ευρώ από τα 501.000 ευρώ που είχε σε δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα, υπό ειδική εκκαθάριση, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακίνητη περιουσία του που αποτελούταν από δυο αγρούς συνολικής έκτασης 11.806 τ.μ. και 7.000 τ.μ. αντίστοιχα καθώς και το μοναδικό αυτοκίνητο της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, που επικαλείται το Onlarissa, η συγκεκριμένη απόφαση δείχνει ότι στην Δικαιοσύνη υπάρχει ένα πραγματικά αυθεντικό και ανθρώπινο πρόσωπο. Όπως εξηγεί “εκεί που τελειώνει ο νόμος, αρχίζει ο άνθρωπος. Πρόκειται, με άλλα λόγια για μια εξαιρετική απόφαση που εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας πριν από λίγες μέρες διαγράφοντας πάνω από 496.000 ευρώ από δανειολήπτη με χαμηλά εισοδήματα διασώζοντας την κινητή και ακίνητη περιουσία του ” αναφέρει ο κ. Άγγελος Γιουρέλης και συμπληρώνει: “Ο δανειολήπτης ενώ αρχικά είχε λάβει περίπου το ποσό των 15.000.000 δρχ έφτασε μετά από συνεχόμενες ρυθμίσεις και ανατοκισμούς να οφείλει συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 501.000 ευρώ για δάνεια που είχε λάβει στο παρελθόν για την λειτουργία της μικρής κτηνοτροφικής του μονάδας και δεν μπορούσε να τα αποπληρώσει. Ο δανειολήπτης , έχει ως μοναδικό εισόδημα πλέον το ποσό των 970 ευρώ από την εργασία του ως υπάλληλος , τρία τέκνα και η σύζυγος του είναι άνεργη με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καταβάλλει το υπέρογκο ποσό που ζητούσε η ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση ”.