Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Δολοφονία αρχιμανδρίτη: Πρόσωπο-μυστήριο στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ (φώτο, βίντεο)

 
Ο θρήνος και το κλάμα των δύο αδελφών του δολοφονημένου αρχιμανδρίτη Ιερόθεου ταράζουν τη γαλήνη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Παλαιά Πεντέλη. Τα δύο του αδέλφια, ο Μιχάλης και η Ευαγγελία σπαράζουν. Το μόνο που λένε, και ταυτόχρονα αποτελεί και παράκλησή τους, είναι να γίνει σεβαστή η μνήμη του 46χρονου ιερωμένου.

Την... 

 
 
 
 
ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ασφάλειας κάνουν αγώνα με το χρόνο για να φτάσουν στον δολοφόνο. Από τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει και από τα στοιχεία στον τόπο του στυγερού εγκλήματος έχουν αρχίσει να συνθέτουν το προφίλ του δράστη. Το πρόσωπο μυστήριο, ωστόσο, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν και η παρουσία του κοντά στον αρχιμανδρίτη Ιερόθεο τις τελευταίες ημέρες της ζωής του θεωρείται κρίσιμη, είναι εκείνος που οι γείτονες περιγράφουν ότι έβγαζε βόλτα το σκυλάκι του ιερωμένου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Θρήνος στον Άγιος Γεώργιο

Η οικογένεια του αρχιμανδρίτη φανερά καταβεβλημένη με δάκρυα στα μάτια και ενα κόμπο στη φωνή αρκέστηκε να πει στο protothema.gr :" Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον. Σεβαστείτε τη μνήμη του αδερφού μας. Αφήστε μας στο πόνο μας".
Στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Πεντέλης ο πόνος είναι βουβός. Όλοι στέκονται και κοιτούν τη φωτογραφία του αρχιμανδρίτη που δεσπόζει μπροστά στην εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Η σορός του αρχιμανδρίτη θα μεταφερθεί σήμερα το απόγευμα και θα παραμείνει μέχρι αύριο το μεσημέρι στις 12 που έχει οριστεί να τελεστεί η κηδεία και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους αρχιμανδρίτη.

Σφραγισμένα στόματα

Στη γειτονιά του ιερέα μαρτυρίες επιβεβαιώνουν ότι ένας άγνωστος άντρας που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στη περιοχή έβγαζε βόλτα το αγαπημένο σκυλάκι του ιερέα,τον Βίκτωρα, τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για τη ταυτότητα του άντρα -μυστήριο που από τις μαρτυρίες των γειτόνων προκύπτει ότι τον επισκεπτόταν πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα . Ο γείτονας του αρχιμανδρίτη, Γιώργος Μαυρόπουλος μίλησε στο protothema.gr:"Αν ήθελε κάποιος να μην γίνει αντιληπτός θα μπορούσε".

Δείτε τι είπε ο γείτονας του Αρχιμανδρίτη, Γεώργιος Μαυρόπουλος