Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σγουρά μαλλιά: Πως να τα χτενίσεις, πώς να τα φροντίσεις και άλλα μυστικά


Ελαφρώς κυματιστά, «σπαστά» ή με μπούκλα δαχτυλίδι. Πυκνά και με όγκο. Φυσικά ή αποτέλεσμα στάιλινγκ. Κοντά ή μακριά. Τα σγουρά μαλλιά, όποιος κι αν είναι ο τύπος τους, είναι πάντοτε σέξι και μαγνητίζουν τα βλέμματα των αντρών.


Θυμηθείτε... 

 
 
 
 
 
 
την εξωτική εικόνα της Ριάνα ή της Σακίρα, που δεν περνούν ποτέ απαρατήρητες.

Ομως, δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που ενώ είναι προικισμένες με αυτό το λουκ, θα έδιναν τα πάντα για να αποκτήσουν ολόισια μαλλιά, προκειμένου να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν σε αυτά και να γλιτώσουν από πολλά προβλήματα, όπως για παράδειγμα το φριζάρισμα.


Για να μην παιδεύεστε πια και να μπορέσετε να τα διατηρήσετε για πάντα υγιή, συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να προσέξετε σε δέκα βήματα.

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν για μπούκλες

Πολλά κοινά προϊόντα για το λούσιμο είναι πιθανό να αφαιρέσουν τη φυσική υγρασία από την τρίχα. Προτιμήστε σαμπουάν που δεν περιέχει θείο, καθώς αυτό δεν αφήνει την τρίχα να ενυδατωθεί.

Μην τα λούζετε καθημερινά

Ενώ για κάποιες γυναίκες το καθημερινό λούσιμο είναι απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο, αν έχετε σγουρά μαλλιά, θα πρέπει να το περιορίσετε, γιατί αυτό μειώνει τον όγκο τους και αφαιρεί την υγρασία. Αν χρειάζεστε απλά λίγη ανανέωση εφαρμόστε ένα leave- in κοντίσιονερ.

Προσέξτε πολύ με το χτένισμα

Χρησιμοποιήστε μια φαρδιά χτένα για να ξεμπλέξετε τα μαλλιά σας όταν αυτά είναι υγρά και έχετε απλώσει το κοντίσιονερ. Χτενίστε τα από τις άκρες προς τα πάνω.




Κάντε βαθιά ενυδάτωση δυο φορές την εβδομάδα

Η ενυδάτωση αλλά και η θρέψη της τρίχας είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες, αν θέλετε τα μαλλιά να είναι λαμπερά και υγιή. Αφιερώστε χρόνο δύο φορές την εβδομάδα για να κάνετε μια ολοκληρωμένη περιποίηση με την κατάλληλη θεραπεία. Απλώστε το προϊόν στα μαλλιά μετά το λούσιμο και σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι. Αφήστε το να δράσει για μισή ώρα κι έπειτα ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Διαλέξτε μια πετσέτα με μικροίνες

Είναι σημαντικό να προσέξετε την ποιότητα της πετσέτας με την οποία στεγνώνετε τα μαλλιά. Επίσης, προτιμήστε απλά να τα τυλίγετε σε αυτήν ώστε να απορροφήσει το νερό και όχι να τα τρίβετε.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά

Γιατί να ταλαιπωρείτε την τρίχα με τη θερμότητα του σεσουάρ; Λουστείτε το βράδυ, πριν τον ύπνο και αφήστε τα να στεγνώσουν μέχρι το επόμενο πρωί, εντελώς φυσικά.

Μην επιβαρύνετε τα μαλλιά με τα εργαλεία στάιλινγκ

Ενδεχομένως η τρίχα να είναι ήδη αρκετά αδύναμη. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προστατεύετε τα σγουρά σας μαλλιά και να τα κρατάτε όσο το δυνατόν πιο μακριά από εργαλεία περιποίησης και στάιλινγκ, όπως το σεσουάρ, που όχι μόνο τα βλάπτουν λόγω της υψηλής θερμότητας, αλλά μπορούν να αλλάξουν και το σχήμα της μπούκλας σταδιακά.

Κοιμηθείτε στα...μαλακά!

Επενδύστε στα σατέν υφάσματα γιατί αυτά δεν πιέζουν τα μαλλιά και μειώνουν το φριζάρισμα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μην αγγίζετε συνέχεια τα μαλλιά σας

Ιδιαίτερα δε μετά το στάιλινγκ θα πρέπει να απομακρύνετε τα χέρια σας από τα μαλλιά σας, προκειμένου να γλιτώσετε τόσο τη λιπαρότητα, όσο και το φριζάρισμα.

Βρείτε τον κατάλληλο κομμωτή

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε επιλέξει το σωστό άτομο, στο οποίο θα εμπιστευτείτε τις μπούκλες σας; Από το ιδανικό κούρεμα μέχρι τη σωστή φροντίδα, υπάρχουν κομμωτήρια με ανθρώπους που εξειδικεύονται σε αυτό.

ΠΗΓΗ:

bovary.gr