Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Στο ψυγείο του νοσοκομείου Λαμίας παραμένουν οι νεκροί για μέρες - Δεν υπάρχει νεκροτόμος και μεταφέρονται στην Αθήνα με σειρά προτεραιότητας


Τεράστιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Λαμία με τους νεκρούς που παραμένουν στο ψυγείο του νοσοκομείου καθώς δεν υπάρχει νεκροτόμος.

Είναι...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει στη Λαμία και κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να δώσει οριστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Μια 55χρονη γυναίκα από το Παγκράτι Λαμίας βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Κυριακής μέσα στο σπίτι της από την κόρη της. Η αστυνομία που πήγε στο σημείο αρχικά απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια και όλα δείχνουν ότι η γυναίκα «έφυγε» από παθολογικά αίτια. Ωστόσο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να γίνει νεκροψία - νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.

Η σωρός της άτυχης 55χρονης παραμένει στο ψυγείο του νεκροτομείου στη Λαμία μέχρι να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική της Αθήνας ή του Πειραιά. Ακόμα οι συγγενείς δεν ξέρουν πότε. Μάλλον την Παρασκευή. Ίσως και από εβδομάδα.

Επίσης στο ψυγείο του νεκροθαλάμου παραμείνει και η σωρός του 74χρονου από τη Ροδίτσα Λαμίας που πέθανε επίσης από παθολογικά αίτια την περασμένη Παρασκευή. Ο 74χρονος έχει πάρει σειρά για να μεταφερθεί την Πέμπτη στην Αθήνα. αφού υπάρχει φόρτος εργασίας τόσο στην Ιατροδικαστική της Αθήνας, όσο και του Πειραιά.

Δηλαδή αν έχει την ατυχία να πεθάνει κανείς στη Λαμία και γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα, για μια απλή νεκροψία - νεκροτομή θα πρέπει να περιμένεις μια εβδομάδα για να κηδέψεις τον άνθρωπό σου. Και όλα αυτά γιατί δεν έχουμε νεκροτόμο στη Λαμία.

lamiareport.gr