Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο ΠΑΟΚ «ξέθαψε» τα αρνητικά ρεκόρ του Ολυμπιακού - Οι ερυθρόλευκοι συμπλήρωσαν 351 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να σκοράρουν


Ιστορικό για πολλούς λόγους μπορεί να χαρακτηριστεί το χθεσινό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Πρώτα από όλα ο «Δικέφαλος του Βορρά», η ομάδα με τις περισσότερες νίκες επί των Πειραιωτών, έφτασαν τις 39 έναντι 35 της ΑΕΚ και 28 του Παναθηναϊκού (χωρίς να συνυπολογίζονται οι αγώνες για το Κύπελλο Έλλάδας).

Η... 

 
 
 
τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν με διαφορά δύο τερμάτων τους «ερυθρόλευκους» ήταν τον Φεβρουάριο του 2003 στο Κύπελλο (με 3-1) και από τον Νοέμβριο στο πρωτάθλημα (με 3-0).

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Πανιώνιο γνώρισε την τρίτη ήττα του στο πρωτάθλημα, ύστερα από 21 ολόκληρα χρόνια!

Η προηγούμενη φορά που οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί σε τρία σερί παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να σκοράρουν είχε γίνει τη σεζόν 1984/85, στην οποία τότε πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ! Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει από Δόξα Δράμας (στις 23/12 εκτός με 1-0), ΑΕΚ (30/12 εντός με 1-0) και Απόλλωνα Καλαμαριάς (6/1 εκτός με 2-0).

Το μεγαλύτερο, όμως, αρνητικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό είναι το γεγονός ότι χθες συμπλήρωσε 351 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να σκοράρει, επίδοση που είχε να σημειωθεί πριν από 37 χρόνια. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1979/80 (στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα) οι Πειραιώτες είχαν δεν είχαν βρει δίχτυα για 404’, έχοντας γνωρίσει τέσσερις διαδοχικές ήττες από Καβάλα, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Πηγή: sport-fm.gr