Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ( ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ) ΕΙΝΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Γράφει ο ραδιούργος

Τα μέτρα που φέρνει η νέα συμφωνία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, εφησυχασμό και αναμονή. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει άλλη μια γερή ώθηση στο κεφάλαιο για... 




την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, διαμορφώνοντας όρους για την ένταση της εκμετάλλευσης (με αντιδραστικές αλλαγές στα Εργασιακά, περικοπές, αυξήσεις στη φορολογία κ.ά.), την ίδια ώρα που με τα υποτιθέμενα «αντίμετρα» προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

«Τα νέα μέτρα δεν είναι μόνο οι απαιτήσεις των δανειστών, όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση, για να στηρίξει μια ακόμη φορά το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης. Είναι κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών, μονοπωλίων στη χώρα μας, προϋπόθεση για να στηριχτεί η κερδοφορία τους. Γι' αυτό και το κεφάλαιο είναι το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει για το κλείσιμο της "αξιολόγησης"».

Ο μόνος δρόμος για να αποκρούσει ο λαός την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσει αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Ολοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες, ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.