Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Σαββίδης Παναγιώτης: "ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ


Μια πλούσια πολύμορφη δράση που έλαβε χώρα όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, μέσα στους χώρους δουλειάς, σε υπηρεσίες, γειτονιές, χωριά , σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια, συνοικίες, ανέπτυξε το ΚΚΕ. Δράση που κορυφώνεται την Δευτέρα 20 Μαρτίου, με εκατοντάδες πικετοφορίες, συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και θα σηματοδοτήσει, την από εδώ και πέρα ένταση της λαϊκής πάλης, ενάντια στις πολιτικές διεξόδου από την οικονομική κρίση, προς όφελος του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων, που τσακίζουν τον λαό.

Με...







αυτό το σύνθημα, << Άλλη μια συμφωνία – Άλλη μια λεηλασίας >>, το ΚΚΕ καλεί τον λαό σε αγωνιστική εγρήγορση, δράση, κινητοποίηση, ξεσηκωμό.

Η νέα συμφωνία θα κλιμακώσει την επίθεση σε συνταξιούχους, μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, γενικά τον λαό. Φέρνει νέες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, περικοπές σε συντάξεις, νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα.

Και αυτά τα μέτρα είναι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, συνολικά του κεφαλαίου, εγχώριου και μη, στην κατεύθυνση ανάκαμψης των κερδών τους και σε αυτή την στρατηγική που όλοι συμπλέουν ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ – ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, οι ναζί της << χρυσής αυγής >> και τα κόμματα του Δράχμισταν), πλην του ΚΚΕ, τσακίζουν τον λαό και τα δικαιώματα του.

Για αυτωνών τα συμφέροντα διαπραγματεύεται και αυτή η κυβέρνηση ( ΣΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ), όπως και οι προηγούμενοι, είναι στην ίδια όχθη με την Ε.Ε. , το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, έχουν της ίδιες αγωνίες και έγνοιες, πως θα ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Για αυτό χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα, φορολεηλατούν τους μικρομεσαίους ( αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, αγρότες , κτηνοτρόφους ) για να τους αφανισθούν από την αγορά, να γίνει πιο γρήγορα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση τομέων και κλάδων της αγοράς, σε όλο και λιγότερα χέρια, σε ισχυρά μονοπώλια που καραδοκούν.

Περικόπτουν συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για να χρησμοδοτήσουν με ζεστό κρατικό χρήμα το κεφάλαιο, στο όνομα της περιβόητης <<αναπτύξης>>, που είναι μονομερής, ταξική, επιλεκτική τι θα αναπτυχθεί και πως , αναιμική με πολλές εκτιμήσεις και θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.

Τα ψέματα της συγκυβέρνησης ( Σύριζα – Ανελ ), η διαρκής κοροϊδία της απέναντι στον Ελληνικό Λάο, πρέπει να πάρει την απάντηση της.

Παλιά με τα << παράλληλα προγράμματα >>, τώρα με τα << αντίμετρα >>, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι, για να συνεχίζει να χειραγωγεί με την ευκολία προηγούμενων ετών, λαϊκές δυνάμεις, να της αυταπατά και να της γεμίζει με ψεύδη και ψευδαισθήσεις.

Εξάλλου για αυτήν της, την ικανότητα είχε επιλεχτεί από την αστική τάξη της χώρας μας και όχι μόνο, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, να διαχειριστεί με την πολιτική της, την οικονομική κρίση προς όφελος του συστήματος, του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Που τρέμουν την λαϊκή αντίσταση, τους αγώνες του λαού, τον Παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στις πολιτικές φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού, αναγκαίες για την αναπαραγωγή του συστήματος, που διέπονται από της νομοτέλειες της καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας.

Από αυτή την σκοπιά, η δράση των αστικών κομμάτων που θέλουν να διαχειριστούν το σύστημα για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι συνειδητή, ταξική, αντιλαϊκή, βαθιά αντιδραστική και τα όποια κροκοδείλια δάκρια, εκπροσώπων του αστικού πολιτικού προσωπικού, είναι για το θεαθήναι.

Ο λαός δεν πρέπει να παρακολουθεί παθητικά της εξελίξεις, να συμπορευτεί με την μόνη πολιτική δύναμη, που ποτέ δεν τον είπε ψέματα, ακόμα και αν είχε προσωπικό πολιτικό κόστος. Να συμπορεύεται τώρα με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του και έχει της επιφυλάξεις του.

Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ο αυτοαπασχολούμενος, καταστηματάρχης, επαγγελματίας, μικρός και μεσαίος αγρότης – κτηνοτρόφος, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι γυναίκες και η νεολαία του λαού μας, δεν έχουν κανένα απολύτως οικονομικό – ταξικό συμφέρον, να συντάσσονται με τα κόμματα και της πολιτικές που αξιώνουν και θέλουν, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, το μεγάλο κεφάλαιο.

Είναι θηλιά στον λαιμό τους, που τραβάνε σιγά, σιγά, δίνοντας δύναμη σε αυτά τα κόμματα και της πιρουέτες τους η τα κόμματα εφεδρείες του συστήματος όπως η << χρυσή αυγή >>.

Και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ήταν κυβερνήσεις στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που κάνουν προσωπικό πλούτο τον μόχθο και τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού. Αυτούς υπηρετούν με της πολιτικές τους και την στρατηγική τους. Να πούμε φτάνει πια.

Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.


Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αναπλήρωση των απωλειών, στοιχειώδη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Αυτός είναι ο δρόμος για να προετοιμάσουμε τις νέες αναμετρήσεις, τους νέους νικηφόρους αγώνες.

Με στόχο την πραγματική εξουσία του λαού, τη μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, τις δυνατότητες της χώρας. Να διαγράψει το χρέος, να αποδεσμεύσει την Ελλάδα από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Τώρα ισχυρό ΚΚΕ.

Σαββίδης Παναγιώτης