Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ


Αρκετά κύριοι με την άθλια προπαγάνδα σας στο να βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τους ήρωες-αγωνιστές της ΠΑΟ με τους σημερινούς νοσταλγούς του Χίτλερ που ανήκουν στη ΧΑ. Καταντά αηδία το να κρίνετε εσείς οι οπαδοί του Σταλινισμού (το οποίο ήταν ένα ολοκληρωτικό σύστημα διακυβέρνησης- λαικοσοσιαλισμός) τους οπαδούς ενός άλλου ολοκληρωτικού καθεστώτος (εθνικοσοσιαλισμός). Άλλωστε... 

 
 
 
και ο Χίτλερ από το εργατικό κόμμα ξεκίνησε με τη διαφορά ότι αυτός έσφαζε και εξόριζε στο όνομα του έθνους ενώ ο Στάλιν έσφαζε στο όνομα δήθεν του λαού.

Ξέρω ότι θα βγείτε και θα αρχίσετε να με κατηγορείτε ότι δεν αντέχω την αλήθεια και χρησιμοποιώ το ψέμα. Όμως δεν με νοιάζει αυτό γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί ότι και να πείτε εναντίον μου. Η παγκόσμια κοινή γνώμη ξέρει τι εστί κομμουνισμός γιατί μόλις κατέρρευσε και άρχισαν να ανοίγουν τα μυστικά αρχεία του καθεστώτος φάνηκε το αληθινό προσωπείο του συστήματος. Ο κόσμος υπέφερε τόσο πολύ από την φτώχεια και την εξαθλίωση που εν έτη 2016 στην Πολωνία αποφασίστηκε ότι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς, είτε προάγουν το καθεστώς με άλλους τρόπους. Διάβασα πρόσφατα την βιογραφία του Αγίου Λουκά του Ιατρού ο οποίος ήταν πρωτοπόρος στις επεμβάσεις και έφριξα για τα βασανιστήρια και τις ταλαιπωρίες των Χριστιανών και των αντιφρονούντων στα κάτεργα της Σιβηρίας την εποχή του κομμουνισμού.

Και έρχομαι στην απαξιωτική αναφορά σας στους απογόνους των ηρώων της ΠΑΟ. Αποτελεί μεγάλο θράσος να χαρακτηρίζετε εμμέσως πλην σαφώς τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών των ηρώων ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας εσείς που το κόμμα σας ακόμη δεν έχει βρει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα αθώων πολιτών στο Λιτόχωρο, Δίον, Βροντού, Ελατοχώρι και σε πολλά άλλα ορεινά χωριά της Πιερίας. Ακόμη υπάρχουν εν ζωή παιδιά και εγγόνια αυτών των αθώων θυμάτων που πλήρωσαν με τη ζωή τους είτε την άρνηση παράδοσης μέρους της ιδιωτικής τους περιουσίας σε οπαδούς του ΚΚΕ είτε την δημόσια τοποθέτηση τους ενάντια στην κομμουνιστική ιδεολογία και ευτυχώς δεν μπορείτε να αποκρύψετε αυτά τα εγκλήματα. Η ΠΑΟ ήταν η απάντηση των απροστάτευτων πολιτών της υπαίθρου στα ηδεχθή εγκλήματα εναντίων αθώων Ελλήνων πατριωτών που δεν συμμερίζονταν την κομμουνιστική ιδεολογία και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζονταν ως αντιδραστικοί, συνεργάτες των Γερμανών ή δωσίλογοι. Τέτοια εγκλήματα άρχισαν να γίνονται από το 1942 στην Πιερία (π.χ. ιερέας Βλαχόπουλος, Λέινας, κ.α.-Λιτόχωρο) και σε όλη την Ελλάδα (πχ. Μελιγαλάς).

Επειδή το Ελληνικό κράτος βρισκόταν υπό κατοχή και δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια από την Τουρκική απελευθέρωση της Β. Ελλάδας, δεν είχε ικανοποιητικό αριθμό οργάνων δημοσίας τάξεως ώστε να προστατεύονται οι πολίτες της υπαίθρου και να επιβάλλεται η έννομη τάξη. Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σε συνεργασία με τους γείτονες Σλαύους (Βούλγαρους, Αλβανούς, κ.α.) επεδίωξε να επιβάλλει κομμουνιστική δικτατορία. Όσοι αντιδρούσαν στα σχέδια τους βαφτίζονταν φασίστες και με συνοπτικές διαδικασίες εκτελούνταν. Μπροστά σε αυτήν την τρομοκρατική κατάσταση οι πολίτες της υπαίθρου και κυρίως όσοι έλαβαν μέρος εναντίον των Ιταλών και Γερμανών το 1940 και 1941 δημιούργησαν την ΠΑΟ.

Στην Ελλάδα όμως στο όνομα της εθνικής συμφιλίωσης δεν εκφράστηκε ποτέ ένα δημόσιο συγγνώμη για αυτά τα αθώα θύματα. Αντιθέτως οι θύτες έγιναν θύματα, τους χορηγήθηκαν συντάξεις εθνικής αντίστασης (παρά τη μη συμμετοχή τους αρχικά στην αντίσταση των Ελλήνων εξαιτίας του συμφώνου Ριμπεντροπ-Μολότοφ) και δημιουργήθηκε το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Ακόμη και σήμερα ότι δεν συνάδει με τις δικές τους αντιλήψεις χαρακτηρίζεται ψέμα και φασισμός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρεμπόδιση της προβολής της ταινίας Ελένη του Γκατζογιάννη την δεκαετία του 80 με τις μαζικές παρεμβάσεις μελών της Αριστεράς έξω από κινηματογράφους. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια με την ευρεία χρήση του διαδικτύου ακούγονται και φωνές που στο παρελθόν δεν τις δινόταν η δυνατότητα να ακουστούν.

Όσο θα ξύνετε προσωπικές πληγές του παρελθόντος κύριοι θα σηκώνω το γάντι και μέσω αυτού του αξιόλογου και φιλόξενου μπλογκ θα απαντώ στην μονομερή εξιστόρηση των γεγονότων που κάποιοι από εσάς προβάλλουν. Γιατί η δημοκρατία δεν πρέπει να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ο φασισμός, είτε δεξιός είτε αριστερός, έχει τις ίδιες αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες.

ΒΚ