Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Νέες αποκαλύψεις για τον μανιακό δολοφόνο των οδηγών ταξί. Νεαρός πελάτης

 
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας ενός 52χρονου οδηγού ταξί τα μεσάνυχτα στην Κηφισιά με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Κηφισιά προκύπτουν από την κατάθεση... 

 
 
 
 
του 32χρονου οδηγού που ήταν το πρώτο θύμα της

Σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς είχε παραλάβει το νεαρό δράστη από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας με κατεύθυνση την Κηφισιά στις 11 Φεβρουαρίου βράδυ Σαββάτου.

Δεν συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του αλλά θυμάται ότι φορούσε μαύρο μπουφάν και ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι.

Ενώ έφταναν στον προορισμό τους στην οδό Μαυρομιχάλη αισθάνθηκε πόνο και ζαλάδα στο κεφάλι του πίσω από το δεξί αυτί του.

Χωρίς να έχει ακούσει θόρυβο από πυροβολισμούς και χωρίς να έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί επειδή δεν αισθανόταν καλά ζήτησε από τον νεαρό να τραβήξει το χειρόφρενο για να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο.

Ο νεαρός σταμάτησε το αυτοκίνητο πήρε τα κλειδιά και τράπηκε σε φυγή.

Το θύμα ειδοποίησε συγγενείς του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου εντόπισαν στο κρανίο του 3 βολίδες πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος και τον υπέβαλαν σε επέμβαση.

Από το νοσοκομείο ειδοποίησαν την αστυνομία του και το εντυπωσιακό είναι ότι στο όχημα μετά τον έλεγχο δεν είχαν εντοπιστεί ευρήματα.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη.

Δολοφονία 52χρονου

Ο άτυχος οδηγός ήταν κάτοικος Νέας Ιωνίας και εργαζόταν στο ταξί τους τελευταίους έξι μήνες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πυροβόλησε με πιστόλι το θύμα εν κινήσει, στη δεξιά βρεγματική χώρα, με αποτέλεσμα η σφαίρα να του προκαλέσει διαμπερές τραύμα. Το ταξί κύλησε για λίγο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι έτσι ακινητοποιήθηκε.

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν λεωφορείο που περνούσε από το σημείο δεν μπορούσε να περάσει, γιατί το ταξί έκλεινε τον δρόμο και ο οδηγός του κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε αντίκρισε τον 52χρονο νεκρό και ειδοποίησε την Αστυνομία. Μέσα στο ταξί βρέθηκαν ένας κάλυκας και μια βολίδα πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος, τα οποία εξετάζονται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία. Σημειώνεται, τέλος, ότι στις τσέπες του θύματος βρέθηκαν χρήματα, αλλά οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της ληστείας.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποιον μανιακό ή εμμονικό με ψυχολογικά προβλήματα, μετά από ανάλογο περιστατικό, στην ίδια περιοχή που συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα.

Το πρώτο περιστατικό

Αγνωστος πυροβόλησε οδηγό ταξί, αλλά σε εκείνο το περιστατικό ο οδηγός επέζησε, αφού η σφαίρα τον τραυμάτισε ελαφρά στο λαιμό.

Η αστυνομία ερευνά εάν τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ αναμένεται να εξακριβωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο.

Τότε είχε πυροβοληθεί 30χρονος οδηγός ταξί, χωρίς να υπάρξει ληστεία, ο οποίος είχε επίσης στο κεφάλι. Ο δράστης τον είχε πυροβολήσει τρεις φορές από το πίσω κάθισμα και οι σφαίρες είχε βρει τον οδηγό κάτω από το αυτί. Δεν τον είχε ληστέψει αλλά του είχε πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Η επίθεση είχε σημειωθεί στις 11 Φεβρουαρίου στην οδό Μαυρομιχάλη, πέντε στενά από την επίθεση στην Κοκκιναρά.

Τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ θα αναλάβουν τον έλεγχο στους κάλυκες και στη βολίδα που εντοπίστηκε και θα τα συγκρίνουν με εκείνη που είχε βρεθεί στον προηγούμενο τραυματισμό, ώστε να εξακριβωθεί εάν πυροβόλησε το ίδιο μετασκευασμένο 22άρι πιστόλι. Μάλιστα οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης κάθεται στο ίδιο σημείο, πίσω δεξιά στο ταξί και πυροβολεί τα θύματά του.