Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Δίδυμος αδερφός της 6χρονης Στέλλας: Είχα κλειστά τα αυτιά για να μην ακούω


Η συγκλονιστική μαρτυρία του δίδυμου αδελφού της μικρής Στέλλας, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της, αποτυπώνει το δράμα που παίχτηκε το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της οικογένειας, στην Αγία Βαρβάρα.

Μιλώντας στην ψυχολόγο της αστυνομίας, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, ο... 





εξάχρονος εμφανίζεται ενημερωμένος από τον ίδιο του τον πατέρα για το τι είχε συμβεί στην αδελφή του. "Ο μικρός μου είπε ότι είμαστε στην Αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν την αδελφή του, την οποία είχαν κλέψει από το σπίτι τους το βράδυ... Μου είπε ότι μπήκαν κλέφτες, κλέψανε την αδελφή του, τα χαρτιά της που ήταν από τους γιατρούς, καθώς και κάτι χρυσαφικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό συνέβη επειδή όπως ενημερώθηκε από τον πατέρα του ο τελευταίος είχε αφήσει τη νύχτα κατά λάθος τα κλειδιά του έξω από την πόρτα (...)" αναφέρει στην κατάθεση της η αστυνομικός .

Οταν το παιδί κλήθηκε να πει αν το μοιραίο βράδυ άκουσε κάτι που να του τράβηξε το ενδιαφέρον "Ο μικρός ήταν απόλυτος, ότι δεν άκουσε τίποτα, μολονότι κάποια στιγμή ανέφερε ότι είχε κλειστά τα αυτιά του, για να μην ακούσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ούτε "κιχ". Όταν προσπάθησα να κατανοήσω τι εννοούσε ήταν μάλλον απρόθυμος να μου δώσει περισσότερες επεξηγήσεις (...) " υπογραμμίζει η ψυχολόγος της αστυνομίας και συνεχίζει : "Τον ρώτησα, αν θα μπορούσε ο μπαμπάς του να έχει ακούσει κάτι και μου απάντησε πως αυτό δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί, επειδή φοράει πάντοτε τόσο τη νύχτα όσο και κάποιες ώρες της ημέρας ωτοασπίδες, γιατί τον ενοχλούν οι θόρυβοι...".

Το παιδί είπε πως αν και μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με την αδελφή του, σχεδόν πάντα, όπως και το συγκεκριμένο βράδυ, " έμενε στο καθιστικό ξαπλωμένος και καλυμμένος με μια κουβέρτα στον καναπέ, όπου και παρακολουθούσε τηλεόραση ως αργά, ενώ οι πατέρας του και η Στέλλα κοιμόντουσαν ήδη στα κρεβάτια τους".

Μάλιστα, το παιδί εμφανίζεται να υποστήριζει ότι "ο πατέρας του κοιμάται πιο πολύ από όλα τα μέλη της οικογένειας ενω δυσκολεύεται να ξυπνήσει το πρωί και κοιμάται μεχρι αργά ".

Η ψυχολόγος της αστυνομίας επικέντρωσε το ενδιαφέρον της σε τυχόν τελετουργίες, συνήθειες που ακολουθούσαν τα παιδιά πριν από τον ύπνο τους.

"Μου είπε ότι το βράδυ φορούν πυτζάμες και πως με αυτές τις πυτζάμες και με την κουβέρτα που σκεπάζεται η Στέλλα την έκλεψαν (...) Μου είπε ότι η Στέλλα γενικά δεν θέλει να κάνει μπάνιο, δεν της αρέσει και ετσι δεν έκανε και εκείνο το βράδυ" καταθέτει η ψυχολόγος στην καταθεσή της υπογραμμίζοντας πως μίλησε με το παιδί για τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια:

"Μου είπε ότι του αρέσει να τον αγκαλιάζουν και να τον φιλούν, αλλά αυτό το κάνει μόνο η μαμά, γιατί στον μπαμπά δεν αρέσουν γενικά τα χάδια, τα φιλιά και οι αγκαλιές. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μπαμπάς δεν γελάει και πως θυμώνει αρκετά πιο εύκολα από τη μαμά, με την οποία προτιμά και ο ίδιος να μιλάει περισσότερο..." Επιπλέον, ο εξάχρονος φέρεται να ανέφερε ότι η αδελφή του είναι πολύ δεμένη με τη μητέρα τους και "ο ίδιος εξέφρασε τόσο την αγάπη του, όσο και την αγωνία του για το τι μπορεί να συμβαίνει στην αδελφή του".

Οι αντιφάσεις και η ομολογία του πρώην αστυνομικού

Στην κατάθεση που είχε δώσει ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός έλεγε πως είχαν μπει κλέφτες στο σπίτι, ότι άρπαξαν κοσμήματα και πιθανότατα και την 6χρονη κόρη του που είχε κινητικά προβλήματα. Οι αστυνομικοί αμέσως κατάλαβαν ότι τα ίχνη ληστείας στο σπίτι ήταν μάλλον σκηνοθετημένα.

Την ίδια ώρα ο πατέρας της μικρής Στέλλας Εικοσπεντάκη έπεφτε σε αντιφάσεις. Έλεγε πως είχε πρόβλημα και πως έπαιρνε βαριά αγωγή. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έπαιρνε βαριά αντικαταθλιπτικά χάπια και κατάλαβαν ότι ο 61χρονος είχε πρόβλημα. Ενώ ήδη είχε ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό της μικρής οι αστυνομικοί ερευνούσαν και προς την κατεύθυνση του πατέρα. Τότε πήραν τις πρώτες πληροφορίες για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά του.

Ζήτησαν αμέσως να εξεταστεί ο δίδυμος αδελφός της μικρός Στέλλας. Όταν ο ειδικός ψυχολόγος εξέτασε το παιδί σήμανε συναγερμός. Ο μικρός είπε στον ψυχολόγο “μπήκαν κλέφτες στο σπίτι μας και άρπαξαν την αδελφούλα μου”. Φράση που έδειχνε ότι ο πατέρας το είχε “δασκαλέψει” να πει το σενάριο που έλεγε και ο ίδιος στους αστυνομικούς.


Αμέσως δόθηκε εντολή να στον δήμο να μην αδειάσουν οι κάδοι σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας.


Άρχισαν οι έρευνες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κοσμήματα που ο πατέρας είχε ισχυριστεί ότι άρπαξαν οι κλέφτες από το σπίτι. Αυτό κίνησε σοβαρές υποψίες.

Όταν έδειξαν τα κοσμήματα στον 61χρονο, ουσιαστικά του έδειξαν και τις αποδείξεις ότι είχαν στοιχεία πως έλεγε ψέμματα.


Κάπου εκεί ο συνταξιούχος αστυνομικός “έσπασε”. Ομολόγησε πως δεν είχε γίνει κλοπή και τότε ήρθε η δεύτερη ερώτηση. Για την τύχη του παιδιού.

Εκεί ο μέχρι τότε “ψύχραιμος” 61χρονος αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του. Περιέγραψε πως όταν ήρθε η ώρα να βάλει για ύπνο τα παιδιά έκανε μπάνιο πρώτα το μικρό αγόρι και ύστερα επιχείρησε να κάνει το ίδιο και με τη μικρή Στέλλα. Το παιδί αντιδρούσε και έκλαιγε. Έλεγε πως θέλει τη μαμά του που έλειπε καθώς έπρεπε να κάνει μια επέμβαση στο νοσοκομείο.


Όπως περιέγραψε ο δράστης έβαλε τη μικρή στο μπάνιο και προσπάθησε να την πλύνει. Το παιδί συνέχισε να αντιδρά και να κλαίει. Τότε είπε την έσφιξε δυνατά στην αγκαλιά του και της έκλεισε το στόμα με την παλάμη του. Λίγο αργότερα, όπως είπε το παιδί σταμάτησε να κινείται.

Τότε όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς την τύλιξε με την αγαπημένη της κόκκινη κουβερτούλα, έβαλε το κορμάκι της σε σακούλα σκουπιδιών και βγήκε στο δρόμο. Περπάτησε ενάμισι χιλιόμετρο με το νεκρό παιδί του μέσα σε σακούλα σκουπιδιών. Τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της μέσα σε έναν κάδο και επέστρεψε στο σπίτι.

Δεν ήταν σε θέση να πει στους αστυνομικούς σε ποιον κάδο είχε αφήσει το σώμα του παιδιού. Τότε μέσα στη νύχτα δόθηκε εντολή να σαρώσουν την περιοχή αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Το μακάβριο εύρημα ήρθε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο παιδοκτόνος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 2 Mαΐου. Νωρίτερα σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση και περιύβριση νεκρού.

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον δικηγορο του Βασίλη Φασσέα κατάθεσε αίτημα να εξεταστεί απο νευρολόγο ψυχίατρο καθώς ο ισχυρίζεται πως έχει αυτοκτονικές τάσεις και επι σειρά ετών λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Ο κατηγορουμενος αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επικαλεστεί μειωμένο καταλογισμό λόγω της φαρμακευτικής αγωγής την οποία λαμβάνει λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο 61χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως ο θάνατος της κόρης του επήλθε όταν την έσφυζε με δύναμη στο στήθος του γιατί διαμαρτυρόταν και δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. Ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση για τα αιτία θανάτου της 6χρονης δεν έχει μπει ακόμη στη δικογραφία.







madata.gr