Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Παραδοσιακά Λαζαράκια



Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο ζύμη για πίτσα (2 φύλλα ζύμης)
  • λίγα γαρύφαλλα για μάτια
  • λίγες σταφίδες ή goji berries για στόμα
  • λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι

 
 
 
  • 3 κουταλιές νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Τα λαζαράκια παραδοσιακά γίνονται με ζύμη απλή για ψωμί. Χρησιμοποιούμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα ή φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζύμη. Αν τελικά χρησιμοποιήσετε την έτοιμη, στο κάθε φύλλο ζύμης βγαίνουν 3 λαζαράκια.

Τα φτιάχνουμε σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες.

Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τα διακοσμούμε ανάλογα, με γαρύφαλλα για τα μάτια και goji berries ή σταφίδες για το στόμα. Βάζουμε λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι.

Αφήνουμε τα λαζαράκια σε χλιαρό φούρνο, στους 50 βαθμούς C για 10-15 Λεπτά, να φουσκώσουν ελαφρά.

Διαλύουμε την ζάχαρη στο νερό. Αλείφουμε, χωρίς να πιέζουμε τα φουσκωμένα Λαζαράκια, με το ζαχαρόνερο.

Τα βάζουμε σε καυτό φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με πυκνό ζαχαρόνερο 2-3 φορές κατά την διάρκεια ψησίματος, για να γυαλίσουν. 

  argiro