Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Μακαρονόπιτα

Υλικά (για 12 άτομα)

  • 250 γρ. σπαγγέτι (νούμερο 7)
  • 6 αβγά
  • 300γρ.φέτα (τριμμένη)
  • 800 ml γάλα φρέσκο
 

 
 
  •  12 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 8 φύλλα κρούστας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό. Σ' ένα μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπαγγέτι, αφού πρώτα τα έχουμε σουρώσει.

Απλώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας, στη βάση ενός ταψιού και αλείφουμε το κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα μακαρόνια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με 2 φύλλα κρούστας, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τέλος τα 3 τελευταία φύλλα κρούστας .

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και περιχύνουμε το υγρό από το μείγμα των ζυμαρικών.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, για 30 λεπτά (όταν ροδοκοκκινίσει είναι έτοιμη).