Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κραυγή αγωνίας των Ατόμων με Αναπηρία: Κύριε Τσίπρα, προστατέψτε μας


Το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά τους για μια αξιοπρεπή διαβίωση μέσα στα χρόνια του Μνημονίου, υπογραμμίζουν τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε ανοικτή επιστολή που απέστειλαν την Τρίτη (25/04/2017) στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Τα... 
 

 
 
 
 
άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία, μέσα στην κρίση», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Και υπογραμμίζει, απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα: «Ζητάμε από την κυβέρνησή σας να προστατέψει την αναπηρική οικογένεια και ζητούμε να ορίσετε την εκκρεμούσα συνάντηση που έχει συμφωνηθεί με την ΕΣΑμεΑ ώστε να σας παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους».

«Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα», επισημαίνεται, εξάλλου, στην ίδια επιστολή.



.