Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η Ελληνίδα «ζωγράφος των βασιλιάδων» θα βγάλει στη δημοπρασία ένα μοναδικό έργο της

 
Στο Μονακό, όπου ζει και εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια η Ελληνίδα διεθνούς φήμης Ιωάννα Ευθυμίου, που πριν δύο μήνες κατέκτησε τον τίτλο της «Royal Artist» στο Λονδίνο στην... 
 
 
 
  

 
 
 
 
 
 
 
 
εκδήλωση για το ζαφειρένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δυο εκθέσεις ζωγραφικής της.



Η ΖΩΓΡΆΦΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ








Ο πρίγκιπας Αλβερτος και η Ιωαννα Ευθυμιου

Η έκθεση που όπως διαβάσαμε αποκλειστικά στο sissysworld, πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Μονακό Grimaldi Forum, και ακολούθησε μια μαγευτική δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο HERMITAGE.








Στην έκθεση αυτή η Ιωάννα Ευθυμίου, που εμπνέεται απο την Pop Art, παρουσίασε ζωγραφικά έργα με θέμα τη Formula 1 , καθώς και πορτρέτα όπως της Πριγκίπισσας Charlene αλλά και πορτρέτα της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ από την έκθεσή της στο Λονδίνο ,ενω αναμεσα στα πορτρέτα που είχε φιλοτεχνησει στο παρελθον ειναι κι ένα της Grace Kelly, της αγαπημένης του πριγκιπάτου.







Άλλωστε η διεθνούς φήμης ζωγράφος αποτελεί μία από τις ελάχιστες εξαιρέσεις που κατάφερε να πάρει την άδεια της βασίλισσας για να παρουσιάσει στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου τη γουoρχολική εκδοχή της Ελισάβετ σε μία έκθεση με τίτλο «Her Majesty’s Life» , οπου παρουσίασε μια σειρά ιδιαίτερων και ” πειραγμένων” πορτρέτων της βασίλισσας , εμπνευσμένων από την ποπ αρτ κουλτούρα! Γι αυτα τα πορτρέτα μάλιστα δέχθηκε τα συγχαρητήρια που της τα έδωσε μαζι με τις ευχαριστίες του και ο Φίλιππος ο σύζυγος της Ελισσάβετ ,ο οποίος την είχε καλέσει γι αυτο τον λόγο να επισκεφθεί στο παρελθόν τα ανάκτορα του Μπακιγχαμ.



Εκτός όμως από αυτή την πραγματικά μεγαλειώδη έκθεση , η διεθνούς φήμης ζωγράφος ,που είδε τους πίνακες της και πίνακές της να αγοράζονται , τόσο από τους πρίγκιπες William και Harry, όσο και από την Madonna, εγκαινίασε με μεγάλη επιτυχία ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ στο χώρο της γνωστής εταιρίας design στο Μονακό IDEA / MONACO , που θα φιλοξενήσει τα έργα της ως το καλοκαίρι , με πορτρέτα των Marcello Mastroyianni, Marilyn Monroe , Jackie Kennedy κ.ά.





Η Ιωαννα Ευθυμιου με τον ιδιοκτήτη της IDEA – Monaco , Gian Piero Castellacci και τον James Phillips, εκδότη των Luxury News



Η Ιωαννα Ευθυμιου με τον Fabio Lamborghini ( ιδιοκτήτη της γνωστής ομωνυμης εταιρίας αυτοκινήτων )



Η Ιωαννα Ευθυμιου με τον ιδιοκτήτη της Monaco Art Factory Τάκη Κωστάρα






Αξίζει να σημειωθεί ότι έργα της διάσημης Ελληνίδας ζωγράφου , θα ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΙΟΥ απο γνωστό οίκο δημοπρασιών και ενα εξ αυτών με θέμα την “ΚΛΕΜΜΕΝΗ ” ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ , αναμενεται να γινει αναρπαστο και η τιμη εκκίνησης του να εκτοξευθεί στα υψη!
Η “κλεμμενη” Αφροδιτη της Μήλου θα δημοπρατηθεί μέσα Μαιου.




Λιγα λογια για την Ιωάννα Ευθυμίου Η Ιωάννα Ευθυμίου γεννήθηκε στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς. Εχει σπουδάσει Ζωγραφική στην ανωτατη σχολη καλων τεχνων της Αθήνας με καθηγητη τον Δημήτρη Μυταρά, από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1995 και συνέχισε τις σπουδές της στο Royal College of Art στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη , αλλά και Visual Arts & Design σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο . Εμπνευσμενη απο την Pop Art, αλλά και απο καποια εξπρεσιονιστικά στοιχεία, εχει κανει πανω απο δεκαέξι ατομικές εκθέσεις και συμμετειχε σε πλήθος άλλων συλλογικών, ενω έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Jim Morrison, η Coco Chanel, η Marilyn, η Sophia Loren, η Μαρία Κάλλας, η Audrey Hepburn στη χαρακτηριστική σκηνή μπροστά στη βιτρίνα του Tiffany’s, η τελευταία σκηνή της Casablanca, είναι μερικοί από τους χαρακτηριστικούς πίνακες που φέρουν την υπογραφή της. Vintage, collage και ζωγραφική συνδυάζονται με χιούμορ , φαντασια και νοσταλγία και δημιουργουν το τελειο αποτελεσμα!