Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Διαπραγμάτευση: Οι «λεονταρισμοί» του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος και ο αδιάλλακτος χερ Σόιμπλε


Τσίπρας και Κουμουνδούρου πετούν το γάντι στους δανειστές: «Δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα χωρίς ρύθμιση χρέους» – Το βρώμικο παιχνίδι του Γερμανού ΥΠΟΙΚ – Συνεδριάζει την Πέμπτη (08/06) το EuroWorking Group

Σε...
 

 ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των δανειστών, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στη γνωστή επωδό της πολιτικής λύσης στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρξει «λευκός καπνός» στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup μία εβδομάδα νωρίτερα, για το ελληνικό χρέος.

Τόσο στο Μαξίμου, όσο και στην Κουμουνδούρου επικρατεί έντονος προβληματισμός από την αδιάλλακτη στάση που επιδεικνύουν ορισμένοι από τους δανειστές, με «μπροστάρη» τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απορρίπτει κάθε συζήτηση για το χρέος κατά την παρούσα φάση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα. Στο πλαίσιο αυτό έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για σκληρή γραμμή απέναντι στους δανειστές. Αυτό πρακτικά μεταφράζεται στο ότι θαα αποδεχτεί μόνο μία συνολική συμφωνία για το ζήτημα του χρέους. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ξεκαθαρίσει στους δανειστές και κυρίως στο ΔΝΤ ότι δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα, κάτι το οποίο είχε διαμηνύσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Την Πέμπτη η συνεδρίαση του EuroWorking Group

Από την άλλη πλευρά, οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση τουλάχιστον 10 από τα συνολικά 140 προαπαιτούμενα οδήγησε στην αναβολή χθες, Τρίτη (06/06/2017) της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group, το οποίο τελικώς θα συνεδριάσει την Πέμπτη (08/06/2017) με τη φυσική παρουσία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, ώστε να προετοιμαστεί το επόμενο Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του προς τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «με καλή θέληση από όλες τις πλευρές είναι εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου που θα περιλαμβάνει και το χρέος»

Ωστόσο, παρά τη φαινομενική αισιοδοξία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στη διαπραγμάτευση υπογράμμισαν πως «όλα είναι ρευστά μέχρι το Eurogroup».

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr